SEGRE

ESNOTICIA

INFOGRAFIA | Els casos a Lleida ciutat pugen un 41% en només una setmana

Els CAP del Barri Antic i Primer de Maig, els que van registrar més positius || La mitjana d’edat dels infectats ronda els 50

Els casos a Lleida ciutat pugen un 41% en només una setmana

Els casos a Lleida ciutat pugen un 41% en només una setmana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre de contagis de coronavirus a Lleida ciutat ha augmentat un 41% en una setmana, i ha passat dels 381 als 539. Així ho va assegurar ahir la Paeria amb dades del departament de Salut. Els centres d’atenció primària de la capital que van comptabilitzar més casos van ser els del Centre Històric i Primer de Maig, amb 105 i 103 contagiats respectivament. Per al primer tinent d’alcalde, Toni Postius, aquestes xifres demostren que “el virus està molt repartit” i va recordar l’obligatorietat d’utilitzar la mascareta a la via pública.

Postius va precisar que en només una setmana el CAP Centre Històric ha passat dels 84 contagis registrats als 105, un 25 per cent més; al Primer de Maig, de 70 a 103, un 47% més; al de l’Eixample, de 71 a 98, un increment del 38%; al de Balàfia-Pardinyes, de 59 a 73, un 23,7% més; al de Cappont l’increment ha estat del 66%, i ha passat de 24 a 40 casos; al dels Magraners-la Bordeta la pujada ha estat del 90%, amb 20 casos fa una setmana i 38 ahir; i a l’Onze de Setembre s’ha passat de 53 a 82 casos, un 54 per cent més.

Postius apel·la la ciutadania a ser responsable “perquè aquesta situació no duri més de quinze dies”

Malgrat que el del Centre Històric i el Primer de Maig són els CAP que concentren més casos, els dels Magraners-la Bordeta i Cappont són els que han tingut un creixement més elevat, amb un 90% i un 66%, respectivament. Postius també va detallar que la mitjana d’edat dels infectats a la capital s’atansa als 50 anys i va posar èmfasi en la responsabilitat ciutadana “ja que d’això dependrà que aquesta situació de confinament duri més de quinze dies”.

Per la seua banda, l’alcalde, Miquel Pueyo, va dir que “hi ha hagut un increment de casos a la franja de pacients de 40 anys”, per la qual cosa “tots som suceptibles al virus”. Al seu torn, va reconèixer que es necessiten més ajuts de les administracions, atès que “el 30% del teixit comercial podria acabar tancant” definitivament després d’aquest nou confinament i va confiar que els primers ajuts a les empreses afectades es cobrin aquest mes d’agost.

D’altra banda, el grup municipal del PSC va criticar que Pueyo no assistís a la reunió del Procicat per poder atendre una entrevista. “És una falta de lideratge”, va opinar el cap de l’oposició, Fèlix Larrosa.

tracking