SEGRE

ESNOTICIA

El nombre de pacients crítics a Lleida es dobla en una setmana i l'Arnau obre una segona UCI

El dia 7 n'hi havia 8 entre Arnau i Santa Maria i ahir, 15 entre aquests dos i els privats, però el total d'hospitalitzats baixa per primer cop des del confinament perimetral || Salut notifica 200 positius més

Tres ambulàncies ahir davant la unitat d’Urgències de l’Arnau de Vilanova.

Tres ambulàncies ahir davant la unitat d’Urgències de l’Arnau de Vilanova.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre de pacients amb Covid-19 ingressats als hospitals de Lleida ha disminuït per primera vegada des de l’inici del confinament perimetral del Segrià, al passar de 129 a 120, segons el departament de Salut. No obstant, el nombre de pacients més greus que requereixen ser hospitalitzats a les UCI s’ha gairebé doblat en una setmana i l’Arnau de Vilanova va haver d’obrir ahir una segona àrea per a crítics, amb vuit llits, que no estan tots ocupats. La primera, també de vuit llits, sí que està plena, va indicar una portaveu de l’hospital. El passat dia 7, a Lleida hi havia sis persones a l’UCI de l’Arnau i dos a la de l’hospital Santa Maria (vuit en total), tal com va publicar aquest diari, i ahir n’hi havia 9 i 4, respectivament, i 2 més a l’UCI de centres privats, que en sumen 15. L’Arnau tenia també 51 ingressats a planta i tres el Santa Maria. Deu més són a l’Hotel Salut Nastasi i 41, en centres privats.

Metges de l’àrea d’Urgències van indicar que durant les últimes hores han començat a arribar afectats per coronavirus d’edat més avançada, però esperen a l’evolució dels propers dies per comprovar si es consolida o no la tendència. Paral·lelament, els dispositius habilitats perquè positius o contactes puguin portar un aïllament van sumar sis incorporacions. L’Hotel Rambla atén 35 persones (7 de positives i 28 contactes) i La Manreana 51, totes elles positives.

Simón diu que la província manté 50 brots actius i que la detecció de casos no va funcionar per sobrecàrrega

Així mateix, Salut va notificar ahir 200 nous casos a Lleida, 198 dels quals al pla, amb de manera que el total des del març ja supera els sis mil (6.008). El departament no va comunicar cap defunció.

El Segrià va sumar 178 positius confirmats per PCR o epidemiològicament respecte a l’últim balanç i ja n’acumula 3.763. Del total, 157 corresponen als set municipis amb un confinament més sever, que han registrat 3.261 casos en global, dels quals 2.659 a la capital.

Per la seua banda, el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, va destacar ahir que a Catalunya la pitjor part se l’endú l’àrea de Lleida, que manté cinquanta focus entre brots i agrupacions de casos i adverteix que la velocitat de contagi comunitari és molt elevada.

Va assenyalar en aquest sentit que el sistema de detecció de casos “en general funciona bé”, malgrat moments de “sobrecàrrega” quan hi ha brots com el de Lleida.

La Corunya atribueix un brot a un cas importat de Lleida El gerent de l’àrea sanitària de la Corunya i Cee, Luis Verde, va situar ahir el possible origen d’un brot detectat al municipi de Betanzos, amb nou positius, en un “cas importat” de Catalunya. “Sembla que és un cas importat perquè algunes d’aquestes persones havien estat a Catalunya, a Lleida i en una altra localitat catalana. És possible que el cas hagi entrat per allà”, va afirmar. Va explicar que aquest “brot a l’ajuntament de Betanzos tenia dos focus diferenciats; un era una unitat de convivència integrada per quatre persones i un altre, una unitat de convivència integrada per dos persones”. “Creiem que deuen estar relacionades perquè són a la mateixa zona geogràfica”, va remarcar.

tracking