SEGRE

SALUT

Illa revela que la Generalitat anunciarà "més mesures" per contenir els brots de Lleida

Avui divendres, també per a Barcelona

El ministre de Sanitat, Salvador Illa.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa.Pool Moncloa/Borja Puig de la Bellacasa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de sanitat, Salvador Illa, ha revelat que la Conselleria de Salut catalana anunciarà aquest mateix divendres "més mesures" per contenir els brots a la comarca del Segrià i a L’Hospitalet de Llobregat.

En una entrevista en Onda Cero, el titular de Sanitat ha recordat que a sengles territoris hi ha una "transmissió comunitària que cal posar sota control". En aquesta línia, la consellera de Salut del Govern, Alba Vergés, va estar reunida amb el seu equip "fins darrera hora per perfilar les mesures".

Illa, que ha descartat avançar l’anunci de la pròpia Vergés, ha assenyalat que no li consta que en aquesta trobada s’estigués "pensant en un escenari de confinament domiciliari" per tractar de per a l’expansió del virus després que Catalunya sumés aquest dijous 1.293 nous casos.

La pitjor part la porta l’àrea sanitària de Lleida, que manté 50 focus de Covid-19 entre brots i agrupacions de casos i adverteixen que la velocitat de contagi comunitari en aquesta província és molt elevat. A la comarca del Segrià s’han registrat 178 nous casos en les últimes 24 hores, mentre que a Hospitalet de Llobregat -zona també molt afectada-, se n’han comptabilitzat 123 respecte al balanç anterior.

En aquesta línia, el ministre ha admès que el Govern té un grau de preocupació "una mica superior" des que es va assolir la 'nova normalitat’. "Mai no hem deixat d’estar preocupats. Cal evitar la conclusió que alguns ciutadans han tingut: el final de l’estat d’alarma no significa que s’hagi acabat el virus", ha apuntat.

Respecte a la situació de Saragossa, que es troba en Fase 2 flexibilitzada davant de l’augment de casos, Illa ha assenyalat que les mesures que es van prendre aquest dijous "són les adequades" segons el parer dels tècnics del Ministeri.

"Crec que són les adequades per posar-lo sota control. Caldrà esperar uns dies i, si són insuficients, caldrà corregir-les sota la direcció que convingui", ha assenyalat, després que el govern aragonès anunciés "reforços" a les entrades i sortides de la capital i demanés de limitar els moviments als ciutadans.

Finalment, Illa ha apel·lat a la "responsabilitat de la ciutadania" i ha posat d’exemple els aficionats del Reial Madrid com a exemple de comportament "exquisit" per evitar l’aparició de nous casos. En concret, s’ha referit a l’absència de seguidors merengues als voltants de Cibeles després que els blancs s’alcessin amb la Lliga.

"Un títol de lliga és un esdeveniment que cal expressar amb alegria. És compatible celebrar i tenir consciència que hi ha un virus", ha assenyalat, per després advertir sobre el perill de les concentracions massives. "Si anem per aquest camí, i la gent és conscient que ha d’anar amb compte... no farà falta que es prenguin mesures més dràstiques", ha conclòs.

tracking