SEGRE

SALUT

Puja l'edat mitjana d'ingressats per Covid-19 a Lleida de 55 a 65 anys

Indignació entre sanitaris i malalts per les falòrnies que neguen la gravetat de la situació

Una ambulància a l'hospital Arnau de Vilanova.

Puja l'edat mitjana d'ingressats per Covid-19 a Lleida de 55 a 65 anysEP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El coordinador de les plantes de Covid-19 a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, José Luis Morales-Rull, ha assenyalat aquest divendres que ha pujat l’edat mitjana dels pacients que ingressen en el centre per Covid-19 de 55 a 65 anys "el que indica que poden tenir més malalties associades i per tant solen agreujar-se més els seus símptomes i requereixen estades més llargues".

"La capacitat de buidar l’hospital és menor per tant en algun moment ens podem veure compromesos", ha afirmat José Luis Morales-Rull en declaracions als mitjans.

Ha concretat que a l’hospital són en un punt d’equilibri amb la capacitat que tenen, "un punt d’equilibri fràgil" perquè els pacients que ingressen cada vegada són de més edat.

Morals-Rull ha detallat que s’ha obert una segona Unitat de cures intensives (UCI) a l’hospital, que hi ha dos plantes completes de malalts de Covid i una tercera amb capacitat d’ingressos, i ha avançat que l’hospital té disponibilitat per habilitar-ne una quarta.

El facultatiu ha explicat que en Atenció Primària moltes proves de PCR surten positives en gent jove, mentre que els ingressos que s’estan donant són en gent gran, la qual cosa als metges fa pensar que joves asimptomàtics estan encomanant en el seu entorn familiar a la gent gran.

"Aquesta situació preocupa, és important fer una crida a la societat a aquesta responsabilitat, independentment del confinament, de l’ús de màscara, rentat de mans i distància," ha recalcat.

Morals-Rull ha relatat que existeix indignació entre sanitaris i malalts per les falòrnies que neguen la gravetat de la situació, "pels comentaris de gent que diu que això no existeix".

"Tinc malalts que s’estan ofegant amb un dispositiu ventilatori i es mostren indignats i diuen que com pot ser que algú digui que no els creï", ha dit.

I en aquest sentit ha dit que per aquest corrent que s’està creant, dijous es transmetia a l’hospital una situació de "desànim" entre el personal sanitari.

"Encara que són poques persones, crec que està fent molt mal a nivell de xarxes socials", ha asseverat el coordinador de les plantes de Covid-19.

tracking