SEGRE

ESNOTICIA

Salut busca voluntaris a la UdL per a vigilància epidemiològica

Alumnes de tercer d'Infermeria i cinquè de Medicina per fer tests i 'rastrejos'

Sanitaris fan un test a una treballadora d’un centre geriàtric d’Aitona.

Sanitaris fan un test a una treballadora d’un centre geriàtric d’Aitona.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Salut ha demanat a la Universitat de Lleida (UdL) que busqui estudiants de tercer d’Infermeria i cinquè de Medicina per treballar com a voluntaris al servei de vigilància epidemiològica. Així ho van confirmar fonts de la UdL a aquest diari. Entre les tasques que haurien de portar a terme, hi hauria fer trucades de seguiment de pacients de Covid i col·laborar en la realització de proves diagnòstiques, entre d’altres. L’horari seria de 9.00 a 14.00 hores i es pagarien entre 7 i 9 euros l’hora.

La universitat compta actualment amb un conveni perquè els estudiants puguin fer pràctiques voluntàries en l’àmbit de la sanitat. No obstant, el fet que sigui una petició d’alumnes en una àrea específica ha comportat que s’hagi de negociar un nou conveni i la UdL confia que en qüestió de dies es pugui tancar per començar a captar voluntaris, que treballaran un màxim de 350 hores.

D’altra banda, cada alumne que es presentés a les pràctiques comptaria amb dos tutors, un de la Universitat de Lleida i un altre del servei d’epidemiologia, càrrec que recauria en el seu màxim responsable a Lleida, el doctor Pere Godoy. Segons van informar des del Consell de l’Estudiantat de la UdL, actualment compten amb aproximadament 180 persones de suport a la unitat epidemiològica a tot Catalunya i l’objectiu seria arribar als dos mil suports, també coneguts com a rastrejadors.

Aquesta crida de Salut a la Universitat de Lleida arriba després que nombrosos professionals sanitaris reclamessin més personal per a les unitats epidemiològiques de Catalunya per controlar els brots de coronavirus.

“Utilitzen estudiants per suplir llocs de treball i sense contracte”

Arran de l’anunci que Salut buscava estudiants voluntaris per fer de rastrejadors, el Consell de l’Estudiantat de la Universitat de Lleida va carregar durament contra aquesta convocatòria. Consideren que és un fet “molt greu”, perquè “utilitzen estudiants per suplir llocs de treball aprofitant que han de fer pràctiques”. A més, asseguren que els consta que no “se’ls faria contracte perquè no tenen fons per fer-ho” i el Consell va exigir que, “com a mínim, que els paguin com si fossin professionals”.

tracking