SEGRE

ECONOMIA IMPOSTOS

La Paeria suspèn la taxa de terrasses fins al 2021 i la zona blava serà gratis a la tarda

Els hotelers només hauran de pagar el primer trimestre de l'impost aquest any en compensació per les restriccions del Covid || Freixanet reclama més ajuts per a Lleida a la Generalitat i l'Estat

Un ciutadà al pagar la taxa de zona blava a Lleida.

Un ciutadà al pagar la taxa de zona blava a Lleida.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament va anunciar ahir que després del nou confinament de la capital suspèn pagament de la zona blava durant les tardes i els caps de setmana fins al 31 d’agost. Una mesura que ja s’aplicava a l’agost, però que “hem decidit ampliar-la al mes de juliol”, va avançar la tinenta d’alcalde i portaveu del govern municipal, Jordina Freixanet. En aquest sentit, la mesura canvia respecte a la que va prendre durant l’estat d’alarma, ja que el cobrament es va suspendre de forma indefinida.

Respecte a aquesta qüestió, Freixanet va justificar la decisió del consistori a l’entendre que “si haguéssim tornat a un confinament domiciliari hauríem suspès del tot el pagament, però estem en un confinament perimetral, en el qual es permet certa mobilitat a la ciutat”. La suspensió de la zona blava durant les tardes i caps de setmana no ha de passar pel ple i entrarà en vigor a partir d’avui.

Postius va reclamar a l’Estat la bonificació del 100% de l’impost d’autònoms durant el confinament

D’altra banda, Freixanet va tornar a reclamar tant a la Generalitat com al Govern central més ajuts per al territori i la ciutat. “Exigim a les altres administracions, que tenen molta més capacitat econòmica que nosaltres, que ajudin els sectors més afectats.”

Paral·lelament, el primer tinent d’alcalde, Toni Postius, va dir que han demanat a l’Estat “la bonificació del cent per cent de la taxa d’autònoms mentre duri aquesta situació de confinament”, alhora que va reclamar “celeritat” a la Generalitat en l’entrega dels ajuts. “No podem esperar que els ajuts del Govern tardin un mes a arribar”, va concloure. Una altra de les mesures econòmiques que va anunciar ahir el consistori és la de suspendre fins a finals d’any l’impost d’ocupació de la via pública de cadires, taules, carpes i para-sols.

Una decisió que arriba després que els bars i restaurants de la capital hagin hagut de tornar a tancar les terrasses pel confinament decretat dimecres passat quan tot just feia dos mesos que havien reprès l’activitat. Els hotelers de la capital només hauran de pagar un trimestre d’aquest impost el 2020. Concretament, hauran d’abonar la taxa corresponent al període que va de l’1 de gener al 15 de març i de l’1 de juliol a dimecres passat, quan es va decretar el confinament de la ciutat.

S’ha de recordar que la Paeria ja va suspendre la taxa de terrasses al ple del març, en el qual va recordar que passaria a cobrar-se del setembre a l’octubre.

El mercadillo de Barris Nord obre amb parades de fruites i verdures La regidora de Participació, Elena Ferre, va dir ahir que el mercadillo del Barris Nord d’avui estarà obert però només amb les parades de fruites i verdures. No podran obrir les de roba, calçat, bijuteria i complements de la llar. Una mesura que el consistori ja va prendre durant les primeres fases de la desescalada, ja que els paradistes de roba i calçat no van poder tornar a l’activitat fins al 4 de juliol, dia en què, precisament, es va decretar el tancament perimetral del Segrià. En un altre ordre de coses, Ferre va explicar que la Paeria ha publicat a la pàgina web un dossier en el qual respon els principals dubtes sobre el confinament en matèria de comerç, mobilitat i mesures sanitàries. D’altra banda, Ferre va anunciar que han posat en marxa en programa T’estiu molt, en el qual fins a quinze entitats oferiran activitats esportives, culturals i de lleure de forma telemàtica al principi i presencial més endavant.

tracking