SEGRE

DROGUES

Cau un grup de cultiu i tràfic de marihuana a gran escala

|

Vista de la plantació.

Vista de la plantació.POLICÍA NACIONAL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents de la Policia Nacional han desarticulat una organització criminal d’origen albanès dedicada al cultiu i distribució de marihuana a gran escala. L’operació policial ha permès desmantellar tres enclavaments d’aquesta organització, un cultiu ocult en un paratge boscós a l’espai natural de la Noguera Ribagorçana, una plantació indoor en un edifici de la localitat de Montsó, i un xalet en una partida de Lleida que s’utilitzava com a centre d’operacions i per a l’assecatge i envasament de la marihuana. S’ha detingut quatre membres, entre els quals hi ha els dos líders de l’organització. En total s’han intervingut 7.870 plantes de marihuana i 107 quilograms d’aquesta substància en cabdells, amb un pes de 5,5 tones.

La investigació es va iniciar el mes d’abril passat, al detectar una plantació de marihuana en una gran extensió en una zona boscosa ubicada a la zona limítrofa entre Osca i Lleida.

Els integrants del grup havien talat grans superfícies de pinedes aprofitant al màxim els bancals del bosc per conrear la marihuana i havien alterat els barrancs per poder emmagatzemar aigua, que posteriorment era conduïda fins als camps de cànnabis amb mànegues mogudes amb bombes d’aigua alimentades per generadors d’energia elèctrica. Asseguraven una guàrdia contínua de les plantacions i havien tallat els camins d’accés amb roques de grans dimensions i arbres.

tracking