SEGRE

L'Arnau de Vilanova de Lleida s'enfronta a la pitjor setmana des del rebrot

Ambulàncies aparcades ahir davant la unitat d’Urgències de l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

Ambulàncies aparcades ahir davant la unitat d’Urgències de l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’hospital Arnau de Vilanova, on ahir hi havia setanta-dos persones ingressades per Covid-19 (nou a l’UCI), preveu que aquesta setmana sigui la més complicada en termes d’hospitalitzacions des del rebrot que va començar el mes de juliol, per la qual cosa ha previst totes les mesures, com preparar la quarta planta per a ingressos, després que dilluns passat obrís la tercera i que tornés a augmentar la mitjana d’edat dels ingressats, que ara és d’uns seixanta anys.

Així ho va reconèixer ahir el Govern després que el president de la Generalitat, Quim Torra, parlés amb els directors dels hospitals Arnau de Vilanova de Lleida, el Clínic de Barcelona, Vall d’Hebron de Barcelona, Moisès Broggi de Sant Joan Despí, Bellvitge de l’Hospitalet de Llobregat i l’Hospital de Figueres per tal de conèixer de primera mà la situació en aquests centres, que estan ubicats a les zones amb més afectació de coronavirus de Catalunya.

En aquest sentit, el nombre d’hospitalitzats per Covid-19 a Lleida ha augmentat en 8, per la qual cosa ara ja n’hi ha 142, dels quals 19 a la Unitat de Cures Intensives (UCI), 5 més que a l’últim balanç. Al Santa Maria hi ha 8 ingressats (5 a l’UCI), a l’Hotel Nastasi 12 i 50 en centres privats (4 a l’UCI). Així mateix, Salut va notificar ahir 153 nous casos, tots a les comarques del pla i, d’aquests, 135 a la zona del Segrià.

Així doncs, el global d’afectats a la demarcació ascendeix a 6.531. El nombre de defuncions es manté en 246 i el d’altes en suma 34, que corresponen als últims dos dies, i el total d’altes fins ara és de 1.479. Pel que fa als aïllats en centres de Salut, a l’Hotel Rambla n’hi ha 35 (10 positius) i a La Manreana 52 contagiats.

tracking