SEGRE

Sis lleidatans compleixen condemna fent tasques de prevenció del Covid

Imatge aèria de la presó de Lleida.

Imatge aèria de la presó de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sis lleidatans condemnats a treballs en benefici de la comunitat estan fent, des del passat 8 de juny, diverses tasques relacionades amb la prevenció de la propagació de la pandèmia. Segons va informar el divendres el departament de Justícia, tres d’aquestes persones fan tasques de prevenció, com el control d’aforament i la reposició d’equips de protecció als mercadillos municipals a l’aire lliure a Lleida ciutat i tres persones més col·laboren en projectes de la Fundació Jaume Rubió.

En total, a Catalunya hi ha 76 persones condemnades a realitzar treballs comunitaris que estan fent aquest tipus de tasques preventives en col·laboració amb diverses entitats i equipaments. Justícia va assenyalar ahir que l’estat d’alarma i el confinament van provocar la suspensió dels treballs comunitaris que estaven fent 5.748 penats a Catalunya. Amb la represa de l’activitat, l’àrea de mesures penals alternatives del departament ha obert la possibilitat a les entitats col·laboradores a acollir aquest tipus de penats per fer tasques de prevenció del Covid-19.

Fins ara, aquests treballs s’estan fent en vint-i-quatre organismes públics i entitats privades sense ànim de lucre com ajuntaments, jutjats, equips d’atenció primària, centres cívics, clubs esportius o biblioteques, entre d’altres. Durant l’any passat, 8.500 persones van fer treballs en benefici de la comunitat com a mesura per evitar la presó a tot Catalunya, de les quals 510 eren de les comarques lleidatanes.

tracking