SEGRE

ESNOTICIA

El 012 confon els hotelers de Lleida a l'assegurar-los que poden obrir

La patronal critica que “maregin” el sector i Ramon Farré es va disculpar per l'error

Imatge de la terrassa d’un bar que va tancar al decretar-se el confinament el 15 de juliol a Lleida.

Imatge de la terrassa d’un bar que va tancar al decretar-se el confinament el 15 de juliol a Lleida.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació d’Hostaleria va denunciar ahir que al telèfon d’atenció ciutadana de la Generalitat, el 012, es deia als seus associats de Lleida ciutat que podien obrir el negoci sense cap problema, ja que la llei ho permetia, la qual cosa contradiu les directrius de la Generalitat, que es van endurir dimecres passat a Lleida i sis municipis del Baix Segre. Arran de la denúncia de la Federació d’Hostaleria, aquest diari va poder comprovar ahir que, si es truca al 012 i es pregunta per les condicions per obrir un bar a Lleida ciutat, la resposta és que “en les activitats d’hostaleria i restauració l’aforament es limita al 50% a l’interior del local mentre que a les terrasses la capacitat dependrà de la quantitat de taules que es puguin posar, sempre a dos metres de distància una de l’altra”. Així ho va assegurar a aquest redactor un tècnic del 012, que va precisar que aquesta mesura “és la mateixa tant a Lleida com a la resta del Segrià i la Noguera”. L’afirmació és incorrecta, ja que els bars i restaurants dels set municipis del Segrià confinats només poden oferir servei de menjar per recollir o a domicili.

“Dissabte vaig trucar per fer aquesta consulta i em van dir el mateix, però després vaig trucar a la Guàrdia Urbana i em van avisar que si obria em tancarien el local. Em sembla molt fort aquest nivell de descoordinació”, va lamentar Neus Lamarca, responsable del bar Beat Cafè i Soul de Cappont. Per la seua part, el secretari general de la Federació d’Hostaleria, Ramon Solsona, va demanar que deixessin de “marejar el sector amb directrius contradictòries que només poden comportar que se sancioni bars i restaurants que obren creient que no incomplien la llei”.

Per la seua part, el delegat de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, va dir que havia estat alertat d’aquestes contradiccions. “Desconec per què el 012 dóna aquesta informació errònia. Ja hem exigit que rectifiquin. Demanem disculpes per les molèsties.” Val a recordar que des del 15 de juliol la Guàrdia Urbana de Lleida ha advertit 45 establiments per incomplir les normatives de confinament i n’ha denunciat 18.

La Federació d’Hostaleria va anunciar ahir que es manifestarà aquest dijous a la plaça Sant Joan de Lleida per demanar mesures compensatòries per al sector. La seua principal reclamació és que els ERTO siguin totals.

tracking