SEGRE

SEGURETAT BALANÇ

La Urbana imposa 24 multes per no fer servir mascareta a la via pública

Ha fet prop de 500 comprovacions en vehicles i autocars des de l'entrada en vigor de les restriccions || Rep més de 200 avisos per part de la ciutadania

Un control dels Mossos aquest diumenge a l’N-240.

Un control dels Mossos aquest diumenge a l’N-240.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Urbana ha imposat un total de 24 sancions a ciutadans que no portaven posada la mascareta a la via pública, tal com és obligatori davant l’augment dels casos de la Covid-19. Una infracció que suposa una multa de 100 euros cada una. La majoria de les intervencions que fan els agents en matèria de prevenció és informar la ciutadania de la necessitat de portar la mascareta en tot moment, sobretot en aquelles zones amb més aglomeracions com l’Eix Comercial, on també hi ha patrulles de Mossos d’Esquadra que controlen l’ús obligatori de la màscara.

Segons les dades facilitades per la Paeria a aquest diari, aquestes xifres corresponen al balanç de la Guàrdia Urbana des del 8 de juliol passat, quan ja vigien restriccions al Segrià. Així mateix, fins a la data, la Policia Local ha fet prop de 500 comprovacions en vehicles i autocars en els diferents controls estàtics i dinàmics que ha establert a la ciutat per controlar que es compleixen les directrius que marquen una mobilitat de la població només en casos essencials.

Quatre multes per desplaçar-se sense motiu i dos més per reunions amb més de 10 persones

Fins al 15 de juliol, la Urbana va fer 426 comprovacions en vehicles i 66 més en autocars interurbans per comprovar l’arribada de viatgers només per raons justificades.

Així mateix, des de dimecres passat, 15 de juliol, s’han imposat quatre sancions a ciutadans per desplaçaments injustificats i dos denúncies més per fer reunions amb la participació de més de 10 persones, la qual cosa està prohibit per les directrius del Procicat amb l’objectiu de reduir els contagis de coronavirus.

Les informacions de la ciutadania són claus també a l’hora de fer tasques d’intervenció i en els últims dies, la Guàrdia Urbana ha rebut un total de 261 avisos per part de particulars alertant d’incompliments en l’ús de mascaretes o per establiments oberts al públic en activitats no autoritzades, entre d’altres.

Sense sancions als que intenten saltar-se el control perimental

Els Mossos d’Esquadra continuen els controls en els accessos a Lleida ciutat i sis poblacions del Baix Segre amb mesures de mobilitat més estrictes, encara que els conductors que intenten saltar-se’ls no són sancionats i els agents només els obliguen a fer la volta. La primera setmana, un miler de conductors van haver de tornar enrere després d’intentar passar pels diferents controls que va establir la policia catalana als accessos a la comarca del Segrià. El control perimetral a tota la comarca va finalitzar diumenge al migdia i ara només es manté en set municipis, entre els quals Lleida capital. Els Mossos d’Esquadra comproven que els conductors tenen causa justificada per desplaçar-se i, si no la tenen, són obligats a fer la volta, però no són sancionats.

tracking