SEGRE

ESNOTICIA

Salut notifica quatre defuncions més per Covid a Lleida dels últims dies i 205 positius

La pitjor dada de decessos des del decret de confinament del Segrià, encara que corresponen a quatre dies || Deu hospitalitzats més que el dia anterior, i ja són 152, dels quals 19 són a l'UCI

La carpa al costat del CUAP de Prat de la Riba atén persones amb símptomes de coronavirus.

La carpa al costat del CUAP de Prat de la Riba atén persones amb símptomes de coronavirus.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Salut va notificar ahir quatre noves defuncions per Covid-19 a Lleida respecte a l’últim balanç, de forma que el total s’eleva ja a 250, de les quals 220 al pla. Es tracta de la pitjor dada defuncions des que es va decretar el confinament perimetral al Segrià fa dos setmanes (que ja s’ha aixecat, encara que segueixen les restriccions de mobilitat i activitats). No obstant, la retrospectiva enviada per la conselleria detalla que els morts no corresponen a ahir sinó a quatre dies anteriors. Així, indica que una defunció es va produir el dissabte 18, una altra el 17, una el 16 i una el 15. Les anteriors van ser el 12 (una), el 10 (dos), el 7 (una) i el 4 (una).

Així mateix, Salut va comunicar 205 positius a la regió sanitària Lleida, de manera que els contagis van en ascens, ja que el dia anterior van ser 153 els nous afectats. El global d’encomanats al pla des de l’inici de la pandèmia ascendeix a 6.207 i a tota la província, a 6.736. A la comarca del Segrià corresponen 4.168, que són 177 més que l’últim balanç, i suma ja 145 defuncions. A la ciutat de Lleida, el nombre d’afectats acumulats és de 2.915.

També van a l’alça els hospitalitzats, però ahir encara no va ser necessari obrir una altra planta per a pacients de coronavirus, va assenyalar una portaveu de Salut.

Segons dades del departament, ja són 152 les persones ingressades en centres hospitalaris de Lleida, 10 més que el dia anterior, de les quals 19 són a l’UCI (9 a l’Arnau de Vilanova, 5 a l’hospital Santa Maria i 5 en centres privats). El nombre d’ingressats ha augmentat en 18 en tot el cap de setmana, 3 dels quals a cures intensives.

A l’Arnau hi ha 75 hospitalitzats, 8 al Santa Maria, 14 a l’Hotel Nastasi i 55 en centres privats.

D’altra banda, els positius detectats als CAP de la capital han augmentat un 51% amb relació a l’última setmana. Segons dades de Salut facilitades per la Paeria, dissabte s’acumulaven 740 casos. El CAP amb més increment el de l’Eixample amb 152, 78 més. El que registra una menor pujada és el de la rambla Ferran, amb 118, 5 més. Al Primer de Maig n’han detectat 130 (38 més), 134 a Balàfia (69), 58 a Bordeta-Magraners (27) i 94 a Onze de Setembre (15). El de Cappont és el CAP amb menys casos detectats, 54.

tracking