SEGRE

COVID

El Govern espera la caiguda de casos a Lleida, amb el sistema sanitari "estressat"

Salut comptabilitza a la província 70 focus de Covid-19 entre brots i casos associats

Divina Farreny va atendre ahir els mitjans davant de la delegació de Salut.

Divina Farreny va atendre ahir els mitjans davant de la delegació de Salut.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El delegat de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, ha assegurat aquest dimecres que les últimes dades de contagis de coronavirus a Lleida reflecteixen una certa estabilitat que apunten que pot produir-se un descens en el nombre de casos i ha afegit que encara hi ha molt esforç per fer perquè el sistema sanitari segueix "profundament estressat".

"Des d’uns dies cap aquí s’aprecia de manera sensible i estable que el creixement dels casos de Covid-19 al Segrià, i per extensió a la regió sanitària de Lleida, que ha patit estabilització i apunta lleugerament que pot iniciar-se un cert descens en el nombre de casos," ha afirmat el delegat en una roda de premsa telemàtica en la qual també ha participat la gerent de les dos regions sanitàries de Lleida, Divina Farreny.

"Amb la contribució de tots, amb l’esforç ciutadà, que té els seus costos, el reconeixem i ens sap greu que els tinguin, però posant la salut per davant, totes les altres coses seran després reconduïdes," ha afirmat Farré.

"Els esforços han valgut la pena, és el moment de mantenir l’esforç, de mantenir la disciplina i de no fer contactes ni desplaçaments innecessaris", ha recalcat Farré.

Farreny ha explicat que estan arribant als centres sanitaris casos de fa cinc o sis dies, ha xifrat en 169 les persones ingressades, cinc més que dimarts, i 20 a l’UCI; i ha assenyalat que l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova, amb tres plantes obertes i dos UCIs té capacitat per obrir-ne una quarta i una altra UCI, i que el Santa Maria, amb sis habitacions, té capacitat per a unes altres 16.

La gerent ha afirmat que a la província, entre brots i casos associats, hi ha setanta focus i ha avançat que s’han incorporat "24 gestors Covid" per informar a persones que donin positiu de coronavirus i treballar en la recerca de contactes.

Farreny ha insistit que està augmentant el percentatge de pacients que ingressen amb més de 60 anys, per la qual cosa ha insistit en la necessitat d’extremar les mesures de distanciament.

La gerent ha remarcat: "El virus segueix aquí i seguirà molts mesos. No podem abaixar la guàrdia, fins que no hi hagi bovina. La nostra vacuna és baixar el ritme social, la màscara, fer la higiene de mans i intentar que no s’iniciïn cadenes de transmissió".

tracking