SEGRE

ESNOTICIA

L'increment de positius als CAP de la capital es mitiga, però pugen els ingressats

La Paeria, amb xifres de Salut, indica que l'increment setmanal és del 20,4% quan havia arribat a assolir el 71% || Dotze hospitalitzats més, però l'Arnau encara no obre una altra planta per a infectats

Operaris treballant ahir en l’adequació de l’Onze de Setembre com a hospital.

Operaris treballant ahir en l’adequació de l’Onze de Setembre com a hospital.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’augment de casos de Covid-19 detectats als CAP de la ciutat va a la baixa, ja que s’han incrementat només un 20,4% respecte al dimarts de la setmana passada, la menor pujada en una setmana segons dades de Salut facilitades ahir per la Paeria. El primer tinent d’alcalde, Toni Postius, va afegir que dimecres la pujada va arribar a ser del 71% i va dir que ara les xifres conviden a l’optimisme i a “intuir la llum al final del túnel”, però va instar a la “prudència”. L’alcalde, Miquel Pueyo, va remarcar que aquesta setmana és “clau” per al control del rebrot a Lleida i va atribuir el descens de casos “possiblement a la reducció de les interaccions socials i a l’augment de la consciència col·lectiva”. Postius va considerar que “el mantra de mans, mascareta i distància va donant els seus fruits”.

En dos dels CAP, l’Onze de Setembre (-9,2%) i el de Ferran, els casos han baixat un 9,2% i un 0,9%, respectivament. En la resta s’observa un alentiment del creixement, excepte en el de Cappont. El CAP de Balàfia-Pardinyes-Secà és el que ha detectat més positius, amb un increment del 62%, seguit del de Cappont amb un 43%. En el de l’Eixample l’augment ha estat del 36%, del 20% en el de Bordeta-Magraners i del 15% en el Primer de Maig.

Hi haurà 70 llits per a pacients, control d’infermeria i zona de preparació d’àpats

El nombre de nous casos diaris a la regió sanitària de Lleida també s’ha contingut (vegeu el desglossament inferior), però els hospitalitzats per Covid-19 segueixen a l’alça i ja són 164, dotze més que el dia anterior. L’Arnau de Vilanova està planificant derivar 24 pacients que no tenen coronavirus ingressats en planta a l’hospital Vall d’Hebron per tenir més espai per a una altra planta per a encomanats, però de moment segueix amb tres. El SEM va subratllar que quan efectuïn aquests trasllats no deixaran de prestar el servei ordinari. Segons dades de Salut, hi ha 17 persones a cures intensives, dos menys que en l’últim balanç. A l’Arnau hi ha 86 ingressats, onze més que diumenge, dels quals 77 en planta i 9 a l’UCI. A l’Hospital Santa Maria n’hi ha 5 i 3, respectivament, i en centres privats, 53 i 5. A l’Hotel Salut Nastasi n’hi ha 12, dos menys. L’Arnau ja va indicar que la clau per no col·lapsar l’hospital és frenar la transmissió comunitària i que els joves no encomanin els més grans, que tenen més possibilitats de ser hospitalitzats i generar complicacions.

Va afegir que estan treballant en el paviment, la millora de la climatització i la instal·lació de fontaneria, electricitat i preses d’oxigen. A més de l’espai d’hospitalització, també habilitaran un control d’infermeria, vestidors, zona de preparació d’àpats i àrees de treball i de magatzem.

Destaca el descens de nous casos, ja que són menys de la meitat que els 205 reportats dilluns, quan va comunicar també quatre defuncions corresponents als dies anteriors. Aquesta vegada, el departament indica que no hi ha més morts i la xifra acumulada segueix en 250. Així mateix, en dos dies s’han donat quinze altes hospitalàries.

tracking