SEGRE

ESNOTICIA

La Paeria vol obrir les piscines de Lleida aquest estiu però no anuncia una data

Postius assegura que estan parlant amb les empreses de socorristes i neteja || Estudi de la presència de Covid a les aigües residuals de la depuradora

Imatge d'arxiu de les piscines de Pardinyes.

Imatge d'arxiu de les piscines de Pardinyes.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria té la intenció d’obrir les piscines municipals de la capital aquest estiu, després del canvi de criteri del Procicat diumenge passat, que permet fer-ho als municipis del Segrià amb més mesures restrictives en vigor. No obstant, encara no sap quan podran estar operatives. El tinent d’alcalde Toni Postius va recordar que estava “tot preparat” per obrir-les aquest mes quan es va decretar el nou confinament i va caldre suspendre la reobertura. Ara, “la voluntat és intentar posar-les en marxa”, va indicar, i va detallar que la regidoria d’Esports està parlant “amb els contractistes que gestionen les piscines per veure si és possible fer-ho i en quins termes”.

Això suposa que l’ajuntament ha de presentar una proposta al Procicat sobre l’obertura de les piscines públiques i està estudiant com fer-ho amb les empreses externes contractades per als serveis de socorristes o de neteja, per exemple, per intentar posar-les en servei com més aviat millor.

El tinent d’alcalde va destacar la importància de poder obrir aquests equipaments sobretot per a col·lectius vulnerables, com els nens o les persones grans

Respecte a les piscines d’instal·lacions esportives privades, Postius va indicar, d’altra banda, que cada entitat pot sol·licitar a través de la regidoria d’Esports la reobertura de determinades instal·lacions i especificar en quines condicions per garantir la seguretat, per poder analitzar cas per cas amb la Generalitat i atorgar o no l’autorització pertinent, tal com va avançar ahir aquest diari.

D’altra banda, el tinent d’acalce va anunciar que la depuradora de Lleida és una de les dotze de la província que han estat seleccionades per a un estudi del ministeri de Sanitat d’anàlisi les aigües residuals per detectar la presència de Covid. Va explicar que està previst “fer controls periòdics i que, amb caràcter diari, es podrà comprovar si hi ha més o més incidència de Covid a les aigües”.

A més a més, Postius va voler destacar que les analítiques les practicaran les universitats de Barcelona (UB) i de Santiago de Compostel·la, que són referents en aquesta mena de qüestions. “Això ens permetrà actuar amb caràcter preventiu i poder avançar-nos en cas que el virus pugui tornar a aparèixer en un futur”, va remarcar en aquest sentit Postius.

tracking