SEGRE

EDUCACIÓ INFRAESTRUCTURES

Llum verda a l'ampliació de Camps Elisis i a la nova escola d'Albesa

La Generalitat aprova destinar 2,7 milions per al centre de la Noguera i 2,5 per al de Cappont || Educació no fixa el calendari per a cap de les dos obres

Imatge del nou pas subterrani per accedir a l’escola Alba.

Imatge del nou pas subterrani per accedir a l’escola Alba.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament d’Educació va aprovar ahir destinar 5.305.000 euros per ampliar l’escola Camps Elisis de Cappont i construir un nou col·legi a Albesa. Unes actuacions que formen part del paquet de 17 obres en l’àmbit educatiu que la Generalitat farà a nivell català amb un pressupost total de 91 milions d’euros.

Respecte a les obres del Camps Elisis, que compten amb un pressupost de 2.520.000 euros, consistiran a construir un edifici de dos plantes a la part posterior del complex, davant de les antigues piscines municipals cobertes.

Aquesta obra ha estat considerada com a essencial per la direcció del centre, ja que segons el seu director, Jordi Porta, permetrà acollir més alumnes després que el centre incorporés una línia més de P3 el curs passat. Al seu torn, el fet que el Centre de Formació d’Adults Segrià s’hagi traslladat del Camps Elisis al col·legi Joan Maragall, els permetrà guanyar aules per acollir els alumnes mentre es fa l’ampliació.

Segons Porta “l’edifici tindrà una planta per a Infantil i una altra per a Primària i, d’aquesta manera, podrem fer front a la demanda d’inscripcions que hi ha a Cappont”.

D’altra banda, la construcció del nou col·legi d’Albesa, que serà d’una línia, tindrà un cost de 2.785.000 euros. La necessitat de disposar d’un nou col·legi és una de les principals reivindicacions que han fet els veïns aquests últims mesos atès el mal estat en el qual es troba el col·legi L’Àlber.

No obstant, Educació no ha fixat un calendari per a cap de les dos obres.

En un altre ordre, el Departament d’Educació també va anunciar ahir que per al curs vinent donarà 300.000 ordinadors als alumnes a partir de tercer de l’ESO i 85.000 ordinadors més als professors.

El nou pas subterrani per a l’escola Alba ja pren forma Les obres per construir un pas subterrani per entrar a l’escola Alba avancen a bon ritme i ja es troben en la fase final. Es preveu que l’actuació estigui llesta per a l’inici del curs i consisteix en un pas per sota de la carretera C-12. El cost és de 700.000 euros i és una reivindicació històrica de les famílies d’alumnes del centre, que feia anys que denunciaven la perillositat que hi havia en l’encreuament per accedir a l’escola, ja que segons va informar la mateixa Generalitat passen més de 9.000 vehicles al dia per aquesta carretera.

tracking