SEGRE

Obres per adequar l'hospital a l'Onze de Setembre

Preparatius al Pavelló Onze de Setembre de Lleida per acollir malalts de Covid

Preparatius al Pavelló Onze de Setembre de Lleida per acollir malalts de CovidAMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’adequació del pavelló Onze de Setembre com a hospital va a tota màquina i els operaris ja estan instal·lant parets per conformar l’espai per a les habitacions que quedaran delimitades de forma individual mitjançant cortines. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) té previst finalitzar els treballs a finals de la primera setmana d’agost. No obstant, la intenció és no haver d’utilitzar-lo fins al gran rebrot previst per a la tardor i farà les funcions d’hospital fins, almenys, el mes de març.

El responsable d’infraestructures i logística del SEM, Joaquim Algarte, va detallar que l’hospital disposarà de 70 llits (els va cedir l’hospital del Pallars) i dos per a reanimació, “per seguretat”, encara que està pensat per acollir pacients que ja fa una setmana que estan ingressats en altres centres sense haver desenvolupat complicacions, per la qual cosa, en principi, ja no s’haurien d’agreujar. Va destacar que intentaran que els pacients tinguin la màxima intimitat gràcies al sistema de cortines, perquè estiguin “còmodes”.

Va afegir que estan treballant en el paviment, la millora de la climatització i la instal·lació de fontaneria, electricitat i preses d’oxigen. A més de l’espai d’hospitalització, també habilitaran un control d’infermeria, vestidors, zona de preparació d’àpats i àrees de treball i de magatzem.

tracking