SEGRE

Rebaixen el preu del lloguer de locals de l'Eix Comercial de Lleida

La majoria de propietaris acceptan reduir o ajornar el cobrament per la crisi del sector

L’Eix Comercial, desert i amb tots els comerços tancats ahir a primera hora de la tarda.

L’Eix Comercial, desert i amb tots els comerços tancats ahir a primera hora de la tarda.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La majoria dels propietaris de locals a l’Eix Comercial han acordat amb els seus arrendataris rebaixar el preu o posposar-lo per més endavant. Així ho va assegurar ahir el president dels comerciants d’aquesta zona, Llorenç González, que va detallar que “és el que s’ha de fer ara perquè la situació del teixit comercial a la ciutat és molt delicada malgrat els ajuts promesos”. En aquest sentit, González va dir que “alguns han acordat rebaixar el preu fins a nou avís, mentre que d’altres han optat per no cobrar els mesos d’inactivitat pel confinament o ajornar-ne el pagament a finals de l’any que ve”. Va recalcar que “no és una cosa que s’hagi fet a nivell d’associació ja que cada comerç té una realitat econòmica diferent, però ens congratula veure que s’arribin a acords per buscar la supervivència dels negocis de la zona”.

Precisament, l’Eix Comercial, i especialment el carrer Major, és la zona de la capital amb els preus més alts quant a locals comercials. I és que un lloguer mitjà se situa entorn dels 50 o 60 euros per metre quadrat, per la qual cosa ocupar un local d’uns cent metres costa entre 5.000 i 6.000 euros al mes, i el preu pot ser superior en els que estan més ben ubicats.

Aquesta bombolla dels preus del lloguer es mantindrà, segons els agents immobiliaris, mentre no apareguin altres àrees comercials a la ciutat.

tracking