SEGRE

ESNOTICIA

L'hostaleria surt avui al carrer per demanar més ajuts a les administracions

A la plaça Sant Joan i per reclamar la totalitat dels ERTO i més ajuts per al sector || La Generalitat estudia tancar el lleure nocturn a tot Catalunya per evitar nous rebrots

Un restaurant de Cappont que està tancat des de fa dos diumenges pel confinament.

Un restaurant de Cappont que està tancat des de fa dos diumenges pel confinament.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sector de l’hostaleria de Lleida es manifesta avui per demanar més ajuts de les administracions per fer front a un tancament que consideren injust. La mobilització, organitzada per la Federació d’Hostaleria de Lleida, està convocada a les 10.00 hores a la plaça Sant Joan de la capital i es preveu una important presència d’hotelers de tota la ciutat i de part del Segrià.

La gota que va fer vessar el vas va ser que el confinament que es va imposar a Lleida i a sis municipis del Baix Segre contempla que els bars i restaurants no puguin obrir tret de per fer encàrrecs per emportar.

La protesta serà avui a les 10 a la plaça Sant Joan i l’ha convocat la Federació d’Hostaleria de Lleida

Aquesta decisió la consideren injusta perquè “a la Noguera i altres zones de Catalunya que estan pitjor no han ordenat tancar bars i restaurants”, va afirmar el secretari general de la Federació d’Hostaleria, Ramon Solsona.

A banda de protestar contra el tancament, la manifestació d’avui també reclamarà més ajuts per al sector per part de les administracions.

La seua principal reivindicació és que els Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) siguin totals i més ajuts directes.

En aquest sentit, Solsona va recordar que els bars i restaurants del Segrià deixen d’ingressar una mitjana de dos milions d’euros al dia des de l’inici del confinament, mentre que l’ajuda de quatre milions d’euros que va anunciar la Generalitat per al comerç i l’hostaleria del Segrià la veuen “una aportació molt baixa i que no solucionarà la crisi del sector”.

D’altra banda, el president de la Generalitat, Quim Torra, i el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, van confirmar que estan estudiant tancar totes les activitats de lleure nocturn, així com les reunions en horari de nit, després de comprovar que la majoria dels rebrots es donen en l’àmbit lúdic i entre els joves que no prenen precaucions.

Argimon va dir que avui es podria anuciar aquesta mesura per atallar el rebrot de contagis, sobretot a l’àrea de Barcelona, ha descartat tornar al confinament domiciliari però ha apuntat a una reducció del lleure nocturn com a possible nova mesura restrictiva. “Tenim un problema amb els joves, amb el Covid-19 i les prevencions”, va sentenciar Quim Torra durant la seua intervenció d’ahir al Parlament.

Davant d’aquesta advertència, la patronal catalana d’empreses de lleure nocturn va demanar ahir que no es tanquin els seus locals perquè això podria suposar “un cop letal i definitiu” per a un sector que està ja tocat. Així mateix, considera que és “indiscriminat” que s’assenyali aquest sector com un dels culpables del rebrot ja que “ens estigmatitza encara més”.

tracking