SEGRE

ESNOTICIA

La pandèmia s'estabilitza a Lleida i baixen de 92 a 41 els contagis en un dia

La demarcació de Lleida va registrar ahir 41 nous casos de coronavirus, menys de la meitat dels comptabilitzats dimarts. Tot i que es va registrar una nova víctima mortal, la taxa reproductiva del virus ha passat d'1,9 a 1, la qual cosa significa que cada positiu encomana el virus a una altra persona sana i no a dos com a començaments de juliol.

L’Onze de Setembre, llest a l’agost - El departament de Salut va confirmar ahir que, com ja va avançar SEGRE, el pavelló Onze de Setembre serà operatiu la primera setmana d’agost. A la imatge, el tanc d’oxigen que es va descarregar ahir  ...

L’Onze de Setembre, llest a l’agost - El departament de Salut va confirmar ahir que, com ja va avançar SEGRE, el pavelló Onze de Setembre serà operatiu la primera setmana d’agost. A la imatge, el tanc d’oxigen que es va descarregar ahir ...MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La temuda corba comença a aplanar-se. Després de diverses setmanes en què els casos no paraven de pujar i set dies després de decretar-se el confinament a Lleida i sis municipis del Baix Segre, ahir els nous positius de coronavirus van baixar a més de la meitat respecte a dimarts, al passar dels 92 als 41, 23 dels quals al Segrià. Una xifra que convida a l’optimisme moderat, sobretot perquè està acompanyada del descens de la taxa reproductiva. Si el 5 de juliol aquest valor estava en 1,9 (és a dir, que un infectat podia arribar a encomanar dos persones sanes), ahir aquest valor va descendir fins a l’1, xifra per la qual es poden començar a controlar els contagis. Malgrat això, el departament de Salut va comptabilitzar ahir una nova mort, que es va produir dissabte passat, la qual cosa eleva la xifra de defuncions al territori a 251. Els casos s’estabilitzen en 6.870, mentre que ahir hi va haver 14 altes hospitalàries.

  • Baixa la taxa reproductiva - La taxa reproductiva fa referència al nombre de persones que pot encomanar una persones infectada. El 5 de juliol el valor estava en 1,9, per la qual cosa cada positiu en podia infectar dos de sans, i ahir va baixar a 1.
  • Edat mitjana dels ingressats - Un aspecte preocupant és l’augment de l’edat mitjana dels ingressats. Si fa una setmana aquest valor rondava els 55 anys, ara està en més de 60, cosa que ha provocat que s’allarguin les estades hospitalàries.

Malgrat els bons pronòstics, i que el delegat de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, va reconèixer que “podem parlar d’una certa estabilització de la pandèmia”, tant ell com la responsable de Salut, Divina Farreny, van demanar no relaxar-se i van avançar que no s’aixecaran les mesures aplicades fa una setmana.

En aquest sentit, ahir hi havia 169 hospitalitzats, la qual cosa en suposa 5 més que dimarts, mentre que 29 persones estan en ingrés domiciliari.

Quant als pacients més greus, hi ha una vintena d’hospitalitzats a les UCI. Un factor “preocupant”, segons el parer de Farreny, és que en els últims dies l’edat mitjana dels hospitalitzats ha augmentat, al passar dels 55 als més de 60 anys de mitjana. Un augment d’uns vuit anys que ha provocat que l’estada mitjana d’hospitalització augmenti fins als onze o dotze dies. Tanmateix, hi ha ingressats dels 26 als 94 anys.

Farreny va detallar que actualment hi ha 70 brots actius a la província, 40 dels quals al Segrià, i que fins en setze residències s’han registrat casos. La principal diferència respecte al brot del mes de març a les residències és que “molts dels casos són asimptomàtics”.

tracking