SEGRE

ENSENYAMENT CURS 2020-2021

Els alumnes de primer de la UdL tindran el 65% de classes presencials i la resta, un 61%

El curs començarà el 30 de setembre per als nous estudiants i el 21 per als de segon, tercer i quart || Mascareta a les aules on no es pugui garantir la separació d'1,5 metres

Alumnes durant la selectivitat a la UdL el passat dia 7.

Alumnes durant la selectivitat a la UdL el passat dia 7.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els alumnes de primer de la Universitat de Lleida (UdL) començaran el curs més tard del que és habitual a causa de la pandèmia, el 30 de setembre, com va avançar aquest diari, i amb un 65,7% de classes presencials. Els de la resta de cursos començaran el 21, amb un 61,6% de presencialitat. Així ho va aprovar ahir el consell de govern de la UdL, que prioritzarà la presencialitat en les activitats de caràcter pràctic i en les assignatures amb pocs alumnes. Les classes presencials per a un mateix grup es concentraran en franges horàries per reduir el nombre de dies en què els estudiants hauran d’anar a la UdL. I per a les lliçons online, es recomanen videoconferències en què els estudiants puguin participar simultàniament, que seran també gravades.

Així mateix, les aules s’han definit a partir de l’aplicació del distanciament d’1,5 metres entre persones i en el cas de no ser possible la mascareta serà obligatòria. El vircerector d’Ordenació Acadèmica, Francesc Giné, va indicar que aconsellen adaptar la docència a les noves tecnologies, l’ús de simuladors virtuals i l’avaluació continuada.

D’altra banda, el consell de govern va donar llum verda a investir doctora honoris causa l’economista lleidatana Lourdes Beneria Farré, professora emèrita de la Universitat de Cornell (Nova York), i l’investigador agrònom Frank Forcella, professor associat de la Universitat de Minnesota.

A més, es va aprovar una convocatòria d’ajuts per a la docència virtual a la UdL de professors estrangers, dotada amb 12.000 euros per al primer semestre. L’objectiu és que docents d’institucions d’ensenyament superior estrangers imparteixin classe, preferentment en anglès, en graus i màsters, a raó de 140 euros per sessió de dos hores, amb un màxim de tres de subvencionables.

tracking