SEGRE

SUCCESSOS OPERACIÓ POLICIAL

Cau una banda de butroners que planejava robar a Torrefarrera

L'operatiu s'ha saldat amb cinc detencions || Assentats a Madrid, els acusats s'especialitzaven en assalts a empreses i acumulen 93 antecedents

La Policia Nacional i els Mossos d’Esquadra van decomissar més de 34.000 euros durant l’operació.

La Policia Nacional i els Mossos d’Esquadra van decomissar més de 34.000 euros durant l’operació.POLICÍA NACIONAL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional i els Mossos d’Esquadra han detingut in fraganti a Madrid cinc membres d’un grup itinerant de butroners que planejaven assaltar una òptica de Torrefarrera. Les investigacions van començar al produir-se un robatori a la localitat barcelonina de Gavà, d’on van sostreure un total de 5.193 rellotges valorats en més de 1.300.000 euros.

Els primers passos en la investigació van permetre identificar una part dels possibles autors, els quals formaven part d’un grup criminal assentat a Madrid però que es movia amb gran facilitat. La banda estava especialitzada en robatoris amb força en empreses i joieries, per a la qual cosa sabotejaven sistemes de seguretat dels establiments i obrien caixes fortes mitjançant un equip oxitall o llança tèrmica.

Mentre les indagacions policials avançaven, el mes de juny passat es va produir a Madrid un robatori amb força en un establiment del centre de la capital, en el qual van sostreure un import total de 45.000 euros.

El grup sempre utilitzava el mateix modus operandi: realitzaven l’entrada a l’establiment mitjançant un butró o fracturant els panys i portes d’accés. Posteriorment, sabotejaven els sistemes de seguretat i d’alarma per tal, una vegada inutilitzats, de procedir a l’obertura de les caixes fortes que hi ha a les empreses, despatxos mercantils i joieries. Ho feien amb un equip oxitall i així sostreien els efectes i els diners que es trobessin a dins.

A més, un dels detinguts es feia passar per tècnic d’una companyia telefònica i, equipat amb uniforme i acreditació que semblaven reals, aconseguia informació sobre els sistemes d’alarma i la localització de caixes fortes.

Al tenir els investigadors la “certesa de la imminent execució” del robatori a Torrefarrera, es va posar en marxa un operatiu que va culminar amb l’execució de quatre escorcolls als domicilis dels investigats, així com en el de la mare d’un d’ells, on guardava importants sumes de diners robats.

D’altra banda, els arrestats acumulen 93 antecedents, la majoria dels quals per delictes contra el patrimoni. Per ara, els agents els han intervingut 34.180 euros.

tracking