SEGRE

Els lleidatans descarreguen cada hora 70 certificats d'autoresponsabilitat

Imatges dels controls a Lleida, Alfarràs, Els Alamús, Massalcoreig, Soses i Vilanova de la Barca

Controls de confinament a les carreteres del SegriàSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els lleidatans s’han descarregat una mitjana de 70 certificats d’autoresponsabilitat per justificar els desplaçaments durant les mesures de confinament imposades per les autoritats sanitàries per reduir el nombre de contagis de Covid-19. Aquestes dades han estat facilitades pel departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat, que des de l’inici de la pandèmia i el decret de l’estat d’alarma, que va obligar els ciutadans a estar a casa i només desplaçar-se en situació de necessitat, va posar en marxa una aplicació mòbil que disposa de diverses eines per ajudar-los a gestionar confinament.

Una d’aquestes eines que el departament d’Interior va posar en marxa des de l’inici de la crisi sanitària per facilitar la tasca dels cossos policials, és el certificat d’autoresponsabilitat de desplaçaments, un document que els ciutadans poden descarregar-se als telèfons mòbils per justificar el motiu de la sortida al carrer.

Des de l’inici de la pandèmia fins ara, els lleidatans s’han descarregat un total de 236.735 certificats d’autoresponsabilitat, la qual cosa representa una mitjana de prop de 70 documents a l’hora. La majoria s’han pogut localitzar a la comarca del Segrià, amb més de 100.000 des del mes de març passat. Amb la fi de l’estat d’alarma, els ciutadans van deixar de descarregar-se aquest document, tal com mostren les dades de la Generalitat, però amb la represa de les restriccions en la mobilitat les descàrregues han augmentat. La majoria són per justificar la compra d’aliments i anar a la feina.

tracking