SEGRE

ESNOTICIA

L'Arnau porta a Barcelona 25 pacients per deixar espai per a més contagiats

|El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha traslladat des del dia 4 de juliol vint-i-cinc pacients no-Covid de l'Arnau de Vilanova a hospitals de Barcelona, majoritàriament al Vall d'Hebron, per alliberar espai i destinar-lo a infectats de coronavirus. Salut va informar ahir d'11 nous ingressos als hospitals de Lleida, de manera que ja són 196.

Una ambulància davant l’entrada d’Urgències de l’hospital Arnau de Vilanova.

Una ambulància davant l’entrada d’Urgències de l’hospital Arnau de Vilanova.LAURA QUINTANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vint-i-cinc pacients de l’Arnau de Vilanova ingressats per patologies diferents al Covid-19 han estat traslladats a hospitals de Barcelona, majoritàriament al Val d’Hebron, per alliberar espai assistencial i poder destinar-lo a infectats de coronavirus. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha traslladat, des del passat dia 4, almenys divuit que estaven a la Unitat de Cures Intensius (UCI), dos dels quals en helicòpter, i la setmana passada va començar a portar a centres de Barcelona també pacients ingressats a planta.

El gerent del SEM, Toni Encinas, va explicar que en primera instància l’Arnau va demanar “buidar” l’UCI de pacients no-Covid per fer espai per al repunt i que també han “desviat” pacients de la Segarra cap a Igualada i Manresa, i els greus del Pirineu els traslladen via aèria a l’àrea metropolitana nord o Barcelona. L’Arnau ja destina tres plantes a malalts de coronavirus (aquesta setmana en podria obrir una altra) i ja va habilitar una segona UCI. Així mateix, l’hospital de Santa Maria va posar en servei la setmana passada una segona planta per a Covid. Salut va informar que ahir hi havia 196 ingressats pel virus als hospitals de Lleida, 11 més que el dia anterior, dels quals 20 a UCI. A l’Arnau n’hi ha 67 a planta i 5 a l’UCI; al Santa Maria, 27 i 5; en centres privats, 63 i 5; i a l’Hotel Nastasi, 19. Així mateix, el departament va notificar ahir tan sols 13 positius nous, un a l’Alt Pirineu i Aran i dotze al pla, amb la qual cosa el total d’afectats des de l’inici de la pandèmia és de 7.739 al conjunt de la província. Del global de casos, 4.955 corresponen al Segrià (tres més que a l’últim balanç), 3.432 d’ells a la capital (dos més), segons la retrospectiva comarcal. La Noguera va sumar tres positius i ja en té 556. Així mateix, la Paeria va fer públic a través de les xarxes que els CAP de la ciutat de Lleida van detectar 681 casos de Covid-19 entre els dies 17 i 24 d’aquest mes, un increment del 6% respecte a la setmana anterior.

Salut només va notificar ahir 13 positius nous a Lleida, així com 23 altes i cap nova defunció

D’altra banda, el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, va indicar ahir que la situació sanitària al Segrià està “estabilitzada” i la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, va dir que “els rebrots formen part d’escenaris previstos, però no podem abaixar la guàrdia”. “La Generalitat està adoptant mesures de contenció i té els mitjans de l’Estat al seu abast”, va subratllar.

Trilla recomana a les persones vulnerables vacunar-se de la grip El responsable d’Epidemiologia de l’hospital Clínic, Antoni Trilla, recomana a les persones més vulnerables que es vacunin de la grip per evitar col·lapsar els centres sanitaris al sumar aquesta epidèmia a la del coronavirus. “Si ens estalviem un percentatge alt de persones que no tinguin grip, anirem tots millor”, afirma en una entrevista al diari Ara. Considera que els majors de seixanta anys, el personal sanitari i les embarassades haurien de vacunar-se per “protegir-se ells i el sistema sanitari”. A més, espera que en un any o dos hi hagi vacuna per al Covid-19. “Aquesta tardor no hi haurà vacuna, a la tardor del 2021 és probable que la pugui tenir almenys la població més vulnerable, i el 2022 espero que estigui disponible per a tothom.” Per a aquest estiu, recomana que “si hem de veure amics, si us plau, distancia, mascareta, res de trobades multitudinàries i a l’exterior, sempre que es pugui”.

Una ambulància davant l’entrada d’Urgències de l’hospital Arnau de Vilanova.

Una ambulància davant l’entrada d’Urgències de l’hospital Arnau de Vilanova.LAURA QUINTANA

tracking