SEGRE

ESNOTICIA

Lleida, deserta, a l'espera de la revisió del confinament aquesta setmana

|

Una parella, ahir al parc de la Mitjana.

Una parella, ahir al parc de la Mitjana.LAURA QUINTANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ciutat de Lleida presentava ahir un aspecte desert, pràcticament sense trànsit ni vianants, a l’espera de la revisió aquesta setmana per part de la Generalitat del confinament de la capital i sis municipis del Baix Segre. Les poques persones que van desafiar la calor van buscar espais més frescos, com la Mitjana. En aquest sentit, la Paeria recomana set parcs i trenta-cinc carrers en els quals es registren entre 2 i 4 graus menys per la vegetació o orientació. Alguns d’aquests carrers es tallaran “segons les necessitats” perquè els ciutadans passegin, va indicar la regidora de Participació Elena Ferre.

A més, l’ajuntament va afirmar ahir que està habilitant dinou espais interiors perquè la població més vulnerable es refugiï de la calor. Va anunciar que des de demà es podrà accedir de forma gratuïta a set espais culturals i que, quan el Procicat ho aprovi, s’obriran sis centres cívics i sis escoles.

Els locals socials previstos com a refugis climàtics són els de Balàfia, la Bordeta, Mariola, Llívia, Pardinyes i Centre Històric.

Així mateix, l’ajuntament ha sol·licitat les aules d’informàtica del col·legi Enric Farreny de la Bordeta, del Frederic Godàs de Cappont, i del Pràctiques II, així com la sala d’actes del Joc de la Bola, el poliesportiu de de l’escola Josep Mañé i Gavaldà (Raimat) i el menjador del Països Catalans de Balàfia.

tracking