SEGRE

Les associacions de veïns veuen un greuge no obrir piscines públiques a Lleida

Reclama a la Paeria que les posi en servei com més aviat millor amb mesures de seguretat

De a dalt a a baix i d’esquerra a dreta, l’aspecte ahir de les piscines de CN Lleida, Sícoris, CT Lleida i CT Urgell.

De a dalt a a baix i d’esquerra a dreta, l’aspecte ahir de les piscines de CN Lleida, Sícoris, CT Lleida i CT Urgell.LAURA QUINTANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació d’Associacions de Veïns de Lleida (FAV) veu un “greuge comparatiu” que les piscines municipals de la capital estiguin tancades mentre que ja estan en funcionament des del cap de setmana les de clubs privats de la ciutat. Els clubs socials Natació Lleida, Sícoris, Tennis Urgell i Tennis Lleida van rebre divendres l’autorització de la Paeria per tornar a obrir les piscines i dissabte ja van rebre usuaris. “Sol·licitem que amb la màxima brevetat possible les piscines municipals estiguin a disposició del públic, sempre amb les mesures de seguretat que demana Sanitat i evitant les aglomeracions tant a l’entrada com a dins”, va indicar el president, Toni Baró. Considera que es podrien obrir amb cita prèvia i limitació d’aforament, com estava previst fer entre l’11 i el 15 d’aquest mes, abans que el nou confinament en frustrés l’obertura. Opina que poder utilitzar les piscines ajudaria en “aquesta vida tan complicada que tenim, i més amb aquesta calor”.

Per la seua banda, la Paeria de Lleida es va limitar a dir ahir que estan “treballant per poder obrir-les”.

D’altra banda, Almacelles ha detectat que veïns de Lleida ciutat van a les piscines d’aquest municipi. L’alcalde, Josep Ibarz, va explicar en aquest sentit que la situació es dóna “especialment els caps de setmana” i que es tracta, majoritàriament, de “famílies amb nens”. Ibarz va apuntar que ahir van augmentar l’aforament de la piscina a 600 persones (menys de la meitat) “al reduir-se l’índex” de coronavirus.

tracking