SEGRE

ESNOTICIA

Salut notifica trenta-set positius a Lleida i només el 30% d'urgències són per Covid

Lleida va sumar ahir 37 positius de Covid-19 i només entre un 20 i un 30% de les persones que atenen a la unitat d'Urgències de l'Arnau i el CUAP de Prat de la Riba són per coronavirus, dels quals entre un 15% i un 35% ingressen. La taxa de contagi és d'entre 0,8 i 1,1 positius per cada infectat, segons càlculs, davant els 2 de Barcelona.

El pavelló Onze de Setembre pren forma com a hospital - El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) avança en l’adequació del pavelló Onze de Setembre com a hospital. Ja es poden apreciar les parets i els espais on es col·locaran els llits,  ...

El pavelló Onze de Setembre pren forma com a hospital - El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) avança en l’adequació del pavelló Onze de Setembre com a hospital. Ja es poden apreciar les parets i els espais on es col·locaran els llits, ...SEM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Salut va notificar ahir només 37 nous positius de SARS-CoV-2 a Lleida, més que els tretze del dia anterior, però molt lluny de les xifres reportades els últims dies, que superaven els 180 i fins i tot van arribar a més de 400. La taxa de contagi és d’entre 0,8 i 1,1 positius per cada infectat, segons càlculs, enfront dels 2 de Barcelona. Tots els nous casos corresponen a la regió sanitària del pla, dels quals 23 al Segrià (8 a la capital) i 5 a la Noguera. El total d’afectats per coronavirus des de l’inici de la pandèmia és de 7.776, dels quals 4.878 al Segrià (3.438 a la ciutat de Lleida). Així mateix, Salut no va comunicar cap alta, de manera que es mantenen en 1.585, ni cap defunció més (259). La Generalitat subratlla la tendència a l’estabilització en els brots del Segrià, que van motivar un enduriment de les mesures restrictives de mobilitat i activitats comercials i hoteleres a la capital i sis municipis del Baix Segre, que van entrar en vigor el passat dia 15 i s’han de revisar aquesta setmana.

Actualment, només entre un 20% i un 30 per cent de les persones que atén Urgències de l’Arnau de Vilanova i el CUAP de Prat de la Riba són per Covid-19 i d’aquestes, entre un 15% i un 25 per cent acaba derivant en un ingrés, segons dades d’ahir de la gerència de l’Institut Català de la Salut.

Set ingressats més que el dia anterior, que eleven el total a 203 als hospitals de la ciutat

En aquest sentit, a Lleida ja hi ha 203 hospitalitzats per coronavirus, set més que el dia anterior, 22 dels quals en cures intensives, dos més. A l’Arnau de Vilanova hi ha 85 ingressats per Covid-19, 11 a l’UCI, i des de l’1 de juliol s’han donat 165 altes. En el cas del Santa Maria n’hi ha 35 (29 en planta i 6 a UCI); en centres privats, 65 (60 i 5, respectivament); i a l’Hotel Nastasi, 18.

En l’actualitat, l’Arnau destina un 25 per cent dels llits d’aguts (a planta) a malalts de coronavirus i aquesta setmana podria obrir una altra planta, la quarta. Segons va informar l’ICS, disposa de 72 llits a planta, dels quals 71 estan ocupats, així com 12 d’UCI. A més, compta amb 212 llits més per a pacients amb altres patologies, 173 dels quals ocupades, i deu places d’UCI, quatre dels quals lliures. Al Santa Maria destina 32 llits per a Covid i vuit places d’UCI.

Salut va indicar ahir que a l’Hotel Rambla hi ha 16 persones aïllades, 2 de les quals positives i 14 contactes, mentre que a la granja escola La Manreana n’hi ha 24, totes infectades.

Acompanyants limitats per contenir l’expansió del virus L’Arnau de Vilanova ha limitat la presència d’acompanyants a les habitacions de les persones hospitalitzades i també a les que van a consultes externes, com a mesura de contenció de l’expansió del coronavirus.

tracking