SEGRE

Taula unitària contra la crisi a la Paeria

El consistori aprovarà al ple de divendres una declaració institucional per crear aquest ens, previst per al setembre, després que ho proposessin tant PSC com Ciutadans

Imatge d’arxiu de la façana de la Paeria

Imatge d’arxiu de la façana de la PaeriaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Lleida constituirà una taula unitària per pal·liar les conseqüències sanitàries i econòmiques de la pandèmia a la ciutat. Així ho van assegurar ahir a aquest diari fonts municipals, que van precisar que al ple d’aquest divendres es farà una declaració institucional de tots els grups per anunciar la creació d’aquest ens, que està previst que arranqui al setembre. La denominació oficial serà Taula transversal per la reconstrucció de la ciutat, comptarà amb la participació de tots els partits i atendrà les reclamacions de tots els sectors econòmics i socials de Lleida que s’hagin vist afectats per la pandèmia del coronavirus.

Unes afectacions que a Lleida han estat més dures que a la resta de Catalunya, ja que és l’única regió sanitària de l’Estat que es va tornar a confinar el passat 15 de juliol al constatar-se un augment dels contagis. La creació d’aquesta taula per a la reconstrucció ve després que tant el grup municipal del PSC com el de Ciutadans ho proposessin diverses vegades a l’equip de govern. En un primer moment, l’alcalde, Miquel Pueyo, va rebutjar la proposta dels socialistes al considerar que “l’ajuntament funciona” i que es feien reunions diàries amb els portaveus de tots els grups per informar de les novetats de la pandèmia.

Quatre setmanes després de rebutjar aquesta proposta, el grup de Ciutadans ho va plantejar una altra vegada atesa la delicada situació del teixit econòmic de la ciutat. Una proposta a la qual es va afegir el PSC per poder “identificar les mesures que entre tots considerem més adequades per afrontar la situació en què ens trobem” i així posar en marxa “localment aquelles mesures que hàgim de demanar a altres administracions”. Finalment, Pueyo va accedir a constituir aquest comitè i va demanar a tots els grups de l’oposició “generositat, unitat i treballar junts per la ciutadania des de l’ajuntament”.

tracking