SEGRE

Imputat el policia que va agredir Sirvent a la Mariola durant l'1-O

Vista general de la seu judicial al Canyeret.

Vista general de la seu judicial al Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El titular del jutjat d’Instrucció 4 de Lleida ha citat a declarar en qualitat d’imputat un agent de la Policia Nacional per la seua presumpta implicació en l’agressió, durant les càrregues policials que es van produir al col·legi electoral de la Mariola de l’1-O, al lleidatà Enric Sirvent, que va morir a l’abril per coronavirus. El processat, un subsinspector d’aquest cos policial, haurà de declarar a començaments de setembre a través de videoconferència.

Durant una vista que es va celebrar el febrer de l’any passat, Sirvent va identificar l’agent que presumptament li va donar una puntada de peu. La seua advocada defensora va afirmar que era evident que els agents havien omès el seu deure de socors.

Sirvent va tenir un atac de cor davant el col·legi electoral, el Centre de Formació d’Adults Joan Carles I de Lleida. Mentre era reanimat in situ amb un desfibril·lador, els cops no van cessar al seu voltant, segons va explicar. Va ser evacuat greu a l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona. L’Audiència de Lleida va rebutjar fer una investigació de tot l’operatiu policial desplegat a la Mariola l’1-O i no va acceptar investigar l’inspector cap de l’operatiu perquè “no va participar en les lesions denunciades”.

tracking