SEGRE

ESNOTICIA

Sancionen lleidatans a Cambrils per haver-se saltat el confinament

Un conductor que triplicava la taxa d'alcoholèmia permesa i el seu acompanyant || La policia els va identificar dissabte a la nit arran d'una infracció de trànsit

Un control dels Mossos aquest mes de juliol a les carreteres de Lleida.

Un control dels Mossos aquest mes de juliol a les carreteres de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Local de Cambrils va denunciar dissabte a la matinada dos veïns de Lleida per haver incomplert les restriccions de mobilitat del confinament. Els fets van tenir lloc a les 00.35 hores, quan una patrulla va observar un vehicle que circulava de forma irregular al vial de Cavet. Pocs minuts després, els agents van localitzar el turisme estacionat a l’encreuament amb el camí del Corralet, amb la música a tot volum i les portes obertes. Tant el conductor com l’acompanyant presentaven símptomes d’haver consumit begudes alcohòliques, per la qual cosa van demanar al primer que se sotmetés a la prova d’alcoholèmia. El jove va donar un resultat positiu de 0,77 mg/l, taxa que triplica el límit permès. Els agents van comprovar que tots dos eren veïns de Lleida i, encara que van argumentar que tenien segones residències a Cambrils, van explicar que s’havien desplaçat a aquesta localitat durant la tarda de divendres. A més de la sanció per conduir sota els efectes de l’alcohol, van aixecar acta contra els dos joves per haver incomplert les mesures de confinament vigents des del passat 15 de juliol a Lleida, Aitona, Alcarràs, la Granja d’Escarp, Seròs, Soses i Torres de Segre a causa del repunt de casos del Covid-19.

Com ja va publicar SEGRE, fonts de la conselleria d’Interior van assenyalar que les sancions per incomplir el confinament més sever en aquests municipis lleidatans es fixaran en funció de la llei de salut pública, que també contempla sancions lleus, greus o molt greus.

Els joves, veïns de Lleida, van explicar que tenien una segona residència a Cambrils

Encara que no van especificar quin tipus de sanció suposa cadascun dels casos, el conseller d’Interior, Miquel Buch, va assenyalar que saltar-se el confinament podria suposar multes des dels cent fins als sis-cents euros, encara que aquestes podrien ser molt més elevades en funció del risc que suposi per a la persona o per a tercers l’actitud de l’infractor.

Malgrat que els Mossos d’Esquadra mantenen diversos controls als accessos dels municipis confinats per evitar els desplaçaments injustificats i les sortides a les segones residències, fonts sindicals apunten que no hi ha prou agents per fer controls efectius i, a més, no poden sancionar perquè no tenen l’aval d’un estat d’alarma.

tracking