SEGRE

ESNOTICIA

Desconfinen el Segrià però els bars només poden obrir les terrasses i al 50%

Després de quinze dies, els veïns de Lleida, Alcarràs, Aitona, Soses, Seròs, Torres de Segre i la Granja d'Escarp deixaran d'estar confinats avui a les 16.00. Les botigues podran obrir al 50 per cent de l'aforament, però els bars i restaurants només podran servir a la terrassa, també al 50%, i hauran de tancar a les 12 de la nit.

Les conselleres Vergés i Budó van explicar ahir a Lleida la relaxació de les mesures del Segrià.

Les conselleres Vergés i Budó van explicar ahir a Lleida la relaxació de les mesures del Segrià.AMADO FOROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat va anunciar ahir que la millora de les dades epidemiològiques permet desconfinar des d’avui a les 16.00 hores Lleida, Alcarràs, Torres de Segre, Soses, Aitona, Seròs i la Granja d’Escarp, així com la relaxació d’altres mesures restrictives dels últims quinze dies. Tan aviat com es disposi de l’aval judicial i el Diari Oficial de la Generalitat publiqui la resolució, les botigues podran obrir sense cita prèvia i al 50 per cent de l’aforament, igual que teatres, cines, parcs infantils, piscines i gimnasos, i es recuperen els actes religiosos, a un 33%. En canvi, el Procicat i la Generalitat mantenen la prohibició de consumir a l’interior dels bars i restaurants, que només podran obrir les terrasses al 50% d’aforament i tancant a les dotze de la nit, decisió que va provocar la indignació dels hotelers, que van demanar explicacions a les conselleres Alba Vergés i Meritxell Budó, ja que a Barcelona sí que poden servir a l’interior. També continuen vetats les trobades de més de deu persones. La consellera de Salut, Alba Vergés, va dir que les mesures es revisaran d’aquí a una setmana, encara que són per a quinze dies.

Vergés va argumentar que la taxa d’incidència del virus és més alta a Lleida que a l’àrea metropolitna de Barcelona i va considerar que permetre l’obertura de terrasses és “un pas molt atrevit perquè estem en zona roja”. “Som molt conscients que la restauració està patint”, va admetre, i va instar la ciutadania a reduir a l’activitat social i a seguir amb les mesures d’higiene de mans, distància i mascareta. La consellera va subratllar que la taxa de contagi està per sota d’1 i va detallar que en l’última setmana es van registrar 709 casos, menys que els 1.007 de l’anterior. “És un clar canvi de tendència, però 700 són molts”, va apuntar, i va dir que la meitat són asimptomàtics. Així mateix, va assenyalar que encara som “lluny dels 266 casos de la setmana del 22 de juny” i va subratllar que la pressió als hospitals de Lleida és alta. Va recordar que encara hi ha 189 ingressats, 23 a l’UCI, mentre que el màxim a la primera onada va ser de 232. Va xifrar en 40 els pacients no-Covid traslladats a l’hospital Vall d’Hebron i va anunciar que també s’enviaran al Parc Taulí de Sabadell. Va relatar que durant el confinament han fet proves a les 33 residències del Segrià i en 12 empreses agroalimentàries, i va detallar que se n’han fet 30.000 des de l’1 de juliol, 1.800 al dia.

“Sabem que la restauració està patint, però la incidència del virus és més alta que a Barcelona”

Per la seua part, Budó va assenyalar que la Generalitat ja treballava en la reobertura de gimnasos, cines i teatres quan van rebre la resolució del tribunal Superior de Justícia de Catalunya que l’autoritza.

Salut notifica 82 nous positius i segueix baixant el nombre d’hospitalitzats

El departament de Salut va notificar ahir 82 nous positius de Covid-19 a la regió sanitària de Lleida, amb la qual cosa el nombre d’afectats des de l’inici de la pandèmia suma 7.576, que afegits als 547 de l’Alt Pirineu i Aran comporten un total de 8.123 al conjunt de la província.

Els 82 casos suposen un descens considerable respecte als 265 que es van comunicar el dia anterior. Així mateix, del global d’afectats a Lleida, 5.217 casos corresponen al Segrià (61 més que el dia anterior) i 3.606, a la capital (42 més). La Noguera va sumar quatre casos, que eleven la xifra acumulada a 580. Salut també va comunicar 39 altes hospitalàries, de manera que des del mes de març ja se n’han donat 1.630. A més, no va reportar cap defunció, després d’haver-ne notificat deu el dia anterior, corresponents diverses jornades anteriors.

Pel que fa al balanç d’ingressats, el departament va comunicar ahir un total de 189, dos menys que el dia anterior, dels quals 23 continuen en cures intensives. A l’Arnau de Vilanova hi ha 67 hospitalitzats, 12 a l’UCI i 55 a planta; a l’hospital Santa Maria, 41 (6 i 35, respectivament); 66 en centres privats (cinc en cures intensives); i 15 a l’Hotel Nastasi.

Respecte a les persones en aïllament en equipaments, ahir hi havia 37 persones, una més. En concret, La Manreana va passar de 20 a 21, totes positives, i per la seua part a l’Hotel Rambla n’hi ha 16 (3 infectats i 13 contactes).

tracking