SEGRE

RESTAURACIÓ MOBILITAT

Els lleidatans prenen les terrasses i el sector respira per no haver de tancar a mitjanit

|

Una de les terrasses que van ampliar la capacitat gràcies al tall de carrers, ahir al barri de Cappont.

Una de les terrasses que van ampliar la capacitat gràcies al tall de carrers, ahir al barri de Cappont.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els lleidatans van prendre ahir les terrasses de la ciutat aprofitant el tall de diversos carrers que l’ajuntament decreta els caps de setmana. La majoria dels bars que van obrir van poder ampliar les terrasses i es mostren optimistes, ja que des del final del confinament estan veient com “la ciutadania està responent”, encara que insisteixen que volen poder servir també a l’interior dels locals. Així mateix, es van mostrar alleujats que finalment puguin seguir oberts més enllà de la mitjanit després que la Generaitat rectifiqués i apliqués aquesta restricció només a l’àrea metropolitana de Barcelona.

“Dijous vam tornar a l’activitat i des d’aleshores hem anat al màxim a les terrasses. La veritat és que ho estem passant malament però almenys els primers dies de la reobertura la gent està responent”, explica la Neus, que regenta el bar Beat Cafè & Soul al barri de Cappont. Ahir va poder ampliar la terrassa, ja que el consistori talla part del carrer Doctora Castells. “Des que van restringir el trànsit he utilitzat la carretera per posar més taules i cadires i estic pensant a demanar permís per col·locar-ne més atesa l’afluència de gent que tenim”, afirma. Fins ara té permís per a quinze taules i cadires “i potser en demano una vintena”. Assegura que “els bars ho hem passat molt malament però ara en la mesura del possible podem anar treballant. Ho estan passant molt pitjor els restaurants amb les restriccions”. La Neus va qualificar d’“alleujament” poder continuar oberts més enllà de mitjanit. “A l’estiu a Lleida no ve de gust sortir a dinar, prefereixes anar a sopar tard i quedar-te a la terrassa fins tard, si haguéssim hagut de tancar a mitjanit hauríem perdut molts clients”, assegura la responsable d’aquest bar restaurant. Ara, el sector afronta “un agost dur, però de moment ha començat molt millor del que s’esperava”, va manifestar, “en part, gràcies al suport de la ciutadania”.

Respecte als talls, la Paeria tanca al trànsit des de mitjans de maig diversos carrers per promoure l’ampliació de terrasses i la mobilitat sostenible. Aquesta setmana s’han tallat catorze carrers i avingudes.

Una desena de persones protesta per les restriccions en vigor Una desena de persones de la recentment creada plataforma Nova Unitat Ciutadana (NUC) es va manifestar ahir a Copa d’Or en contra de les restriccions de la Generalitat i “la falta d’ajuts de les administracions”. Abillats amb mascaretes i pancartes, també van protestar contra l’obligatorietat de portar màscara a la via pública i contra la gestió de la pandèmia per part de la Generalitat. Aquesta mateixa plataforma és la que s’ha manifestat diversos dies a la plaça Sant Joan i Paeria en contra del confinament de Lleida ciutat i per la “desatenció i menyspreu a Lleida per part de la Generalitat”. També van reclamar més ajuts per a l’hostaleria de la Generalitat i l’Estat, que consideren “mínims”.

Una de les terrasses que van ampliar la capacitat gràcies al tall de carrers, ahir al barri de Cappont.

Una de les terrasses que van ampliar la capacitat gràcies al tall de carrers, ahir al barri de Cappont.AMADO FORROLLA

tracking