SEGRE

ESNOTICIA

L'Arnau de Vilanova demana al SEM que mantingui la carpa exterior 15 dies més

L'hospital Arnau de Vilanova de Lleida ha demanat al Sistema d'Emergències Mèdiques que no desmunti la carpa instal·lada a l'exterior del seu complex i que la mantinguin 15 dies més, per seguir utilitzant-la com a sala d'espera. El SEM tenia previst desmuntar-la avui “a causa de la falta d'ús” des que va ser instal·lada el passat 3 de juliol.

La carpa que el SEM ha muntat a l’exterior de l’Arnau de Vilanova i que l’hospital fa servir com a sala d’espera, ahir a la tarda.

La carpa que el SEM ha muntat a l’exterior de l’Arnau de Vilanova i que l’hospital fa servir com a sala d’espera, ahir a la tarda.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’hospital Arnau de Vilanova de Lleida va demanar ahir al Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) que mantingui la carpa que va muntar a l’exterior del complex perquè pugui continuar donant servei de sala d’espera. La petició ve després que el mateix gerent del SEM, Antoni Encinas, assegurés dissabte que avui la retirarien per falta d’ús. No obstant, des de la direcció del centre van sol·licitar ahir mantenir-la “15 dies més, ja que es continuarà fent servir com fins ara, com a sala d’espera per a pacients que permet evitar saturacions a l’hospital i contactes innecessaris entre els usuaris”.

El SEM va col·locar aquesta instal·lació el 3 de juliol, un dia abans del tancament perimetral del Segrià, davant del risc de col·lapse hospitalari d’aquells dies després que augmentessin els contagiats i els ingressos. A banda de la de l’hospital, el SEM va col·locar una altra carpa al CUAP de Prat de la Riba, en el qual s’atén i es fan proves als ciutadans que presenten possibles símptomes de coronavirus. Segons Encinas, la carpa de Prat de la Riba també continuarà operativa “perquè compleix una funció molt útil per a l’atenció primària i es mantindrà el temps que sigui necessari”. D’altra banda, l’Arnau va començar ahir a gestionar el pavelló Onze de Setembre, que el SEM ha habilitat com a hospital de campanya de cara a la previsible segona onada de casos que podria donar-se al setembre.

La província va registrar ahir 170 nous casos, cap mort i un ingrés hospitalari més

Els col·lectius vulnerables han destacat per posar en pràctica mesures d’autoprotecció

L’equipament disposa de 70 llits, l’equivalent a dos plantes de l’Arnau de Vilanova. D’altra banda, la província va registrar ahir 170 nous casos de coronavirus, cap mort i un hospitalitzat més, que fa un total de 93. D’aquesta manera, la xifra total de contagiats ascendeix als 8.664, dels quals 8.107 es troben a la regió sanitària de Lleida.

Del total de nous casos, la majoria s’han concentrat a la comarca del Segrià, amb 106 nous positius, mentre que a Lleida ciutat se’n van comptabilitzar 62. Les defuncions es mantenen en les 271 i actualment hi ha 93 pacients ingressats en centres hospitalaris públics. Això suposa un pacient més que diumenge, mentre que dos pacients han sortit de la Unitat de Cures Intensives (UCI).

“La corba s’ha aplanat gràcies a la conscienciació dels lleidatans” El gran protagonista de la lluita contra el Covid-19 al Segrià han estat els mateixos ciutadans. La seua conscienciació, amb mesures d’autoprotecció i la minimització de riscos per evitar en la mesura possible els contagis ha estat la clau perquè s’hagi aplanat la corba de casos, per sobre fins i tot dels efectes del confinament perimetral.

tracking