SEGRE

La Guàrdia Urbana de Lleida incorpora trenta-un nous agents

Miquel Pueyo rep els 31 nous i noves agents de la Guàrdia Urbana de Lleida i assegura que fan que ara el cos “reflecteixi més la diversitat de la ciutat"

Presa de possessió de 31 nous agents de la Guàrida Urbana de Lleida

Presa de possessió de 31 nous agents de la Guàrida Urbana de LleidaITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Urbana de Lleida compta des d’avui amb 230 efectius després de la presa de possessió de 31 nous i noves agents que s’ha celebrat al Baluard de la Reina de la Seu Vella. Onze dels policies que s’hi incorporen provenen d’altres cossos de seguretat a través d’un procés de mobilitat administrativa.

L’alcalde Miquel Pueyo ha qualificat l’acte d’avui d’”històric”, ja que representa la renovació d’un 15 per cent de la plantilla de cos de la Guàrdia Urbana “en un any tan difícil i tan complicat de gestió en molts altres aspectes”, ha dit. El paer en cap ha assegurat que la Guàrdia Urbana de Lleida “s’enorgulleix de la seva proximitat a la ciutadania, de fer de les tasques de diàleg, mediació, auxili i protecció civil una de les seves principals raons de ser i que la fan ser ben valorada pels lleidatans i lleidatanes”.

Així mateix, ha animat els nous policies “a no perdre mai de vista aquest ideal del servei públic per davant de tot i allunyar tant com sigui possible tota temptació d’actuar amb altivesa, condescendència o superioritat”. El cos de la Guàrdia Urbana de Lleida és el quart més antic de l’Estat espanyol, per darrere dels de Madrid, Barcelona i Bilbao.

A la presa de possessió hi han assistit els tinents d’alcalde Toni Postius i Sandra Castro i el regidor Joan Ramon Castro en representació del Govern de la Paeria; el cap de l’oposició, Fèlix Larrosa, i el regidor i regidores Cristina Morón, Ángeles Ribes i Xavier Palau. Per part del cos de Mossos d’Esquadra han estat presents Jordi Dalmau Florejachs, sotscap de la regió policial de Ponent, i Xavier Ribelles, cap de l’Àrea Bàsica Policial de Segrià, Garrigues i Pla d’Urgell.

En començar l’acte, Miquel Pueyo ha passat revista a la formació de la Guàrdia Urbana i, tot seguit, s’han lliurat les plaques policials als nous agents que han estat acompanyats de les seves famílies. Pueyo els ha encoratjat a exercir la nova feina amb “honradesa, cortesia, prudència, energia i caràcter”, citant una acta de selecció de personal del mateix cos de l’any 1911. En el seu discurs, Pueyo ha agraït els serveis i la dedicació als i les agents que s’han jubilat darrerament: “La vida d’un cos de policia és, també i sobretot, la suma de les vides, de les històries, de les il·lusions, dels moments no tan bons i dels moments difícils d’un seguit de persones, homes i dones, que assumiu un compromís que va més enllà, que és molt més intens, arriscat i profund que qualsevol altre dels compromisos que es pugui assumir en l’administració pública”. El paer en cap ha assenyalat que la progressiva incorporació de dones al cos de la Guàrdia Urbana “és extremadament important, natural i desitjable”, -avui s’han incorporat dos agents del total de 31. L’alcalde ha conclòs el seu parlament remarcant que, en el context actual, a banda de servir, de protegir i de salvaguardar la vida i la salut, cal també salvaguardar, resistir i reprendre l’activitat econòmica, comercial, industrial i laboral quotidiana.

tracking