SEGRE

EDUCACIÓ INNOVACIÓ

Classes al sofà a la UdL

La facultat d'Educació crea una aula amb pufs, taules mòbils i una pissarra connectada amb els telèfons || Per a totes les titulacions, basada en una nova manera d'ensenyar més interactiva

Un grup d’estudiants a la nova aula que ha habilitat la UdL a la facultat d’Educació.

Un grup d’estudiants a la nova aula que ha habilitat la UdL a la facultat d’Educació.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

S’imaginen rebre classe a la universitat asseguts en un sofà i poder escriure a les parets? Doncs això serà possible a partir del pròxim curs a la facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social de la Universitat de Lleida (UdL), que ha habilitat l’aula Àgora amb sofàs i pufs, taules amb rodes i cadires lleugeres per poder moure-les i col·locar-les com es vulgui, parets amb un tractament per poder escriure-hi o pintar-hi o bé projectar diverses presentacions en paral·lel.

A més, està equipada amb una pissarra digital d’última generació que es connecta a temps real amb els mòbils dels alumnes per afavorir la interacció i que el professor enviï l’esquema que ha fet als seus dispositius o els estudiants remetre a la pissarra l’esborrany d’un treball, per exemple.

La facultat vol crear més espais com aquest i en promocionaran l’ús en els pròxims cursos

“És una aula amb mobiliari diferent perquè té una concepció del procés d’ensenyar a aprendre, basada en la visió de l’educació del segle XXI, molt interactiva, de col·laboració entre el professor i els estudiants, en el qual el docent només és un dinamitzador i un guia mediador”, va indicar la degana, Maria Pau Cornadó. “L’aula tradicional no encaixa amb aquesta idea”, subratlla.

David Aguilar, cap d’estudis, apunta que tenen previst crear més espais diferents a les classes tradicionals “perquè els estudiants estiguin preparats per donar resposta a un món que és i serà diferent”. “Que adquireixin unes competències com pensament crític, versatilitat, comunicació, que puguin resoldre reptes, analitzar situacions i buscar solucions innovadors, que aprenguin a treballar en equip, i per això es necessiten espais diferents, de creació”, argumenta. Detalla que aquesta aula podrà ser utilitzada per tots els graus i màsters de la facultat. Al setembre s’oferirà formació al professorat sobre les possibilitats d’aquest espai, que també afavoreix la docència online. “La nostra idea és que en aquest primer curs els docents trobin lliurement la utilitat d’aquest nou espai” i el reservi quan consideri convenient. Després, en una segona fase, es preveuen programar ja assignatures concretes a l’aula, i fins i tot crear-ne més. Destaca que per crear-les es va formar una comissió formada per set professors d’àrees diferents de la facultat i una dissenyadora, i afegeix que es van inspirar en espais similars en altres centres universitaris i de formació professional de l’Estat. Va reconèixer que a la UdL no són pioners, sinó que aquest tipus d’espais ja existeix en alguna altra universitat catalana i en centres educatius.

En un altre ordre de coses, Educació va assegurar que “garantirà” el pagament dels imports destinats pels ajuntaments a ajuts per assegurar l’alimentació dels nens vulnerables durant l’estiu, després del final de les targetes moneder habilitades per Educació a l’acabar el curs el 19 de juny i la data màxima per gastar els imports aquest divendres.

tracking