SEGRE

BALANÇ SECTOR IMMOBILIARICOMPRAVENDALLOGUER

El preu de l'habitatge usat baixa entre un 10 i un 15% mentre es reactiva el lloguer

La “necessitat de liquiditat dels propietaris” per la crisi provoca el descens del valor dels pisos de segona mà || L'obra nova es manté i les noves promocions tornen a l'activitat

Imatge de les obres d’un nou bloc d’edificis al barri de la Bordeta.

Imatge de les obres d’un nou bloc d’edificis al barri de la Bordeta.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El preu mitjà de l’habitatge de segona mà ha caigut entre un 10 i un 15% a Lleida ciutat en els últims mesos. Així ho assegura el president del Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària, Josep Maria Esteve, que ho atribueix a “la necessitat dels propietaris de vendre a causa de les conseqüències de la pandèmia”.

Per contra, el mercat del lloguer, que a començaments de juliol estava catatònic, es reactiva gràcies a les reserves dels estudiants universitaris.

“Realment, la situació està millor del que esperàvem i, precisament, el mercat segueix viu gràcies a aquesta baixada dels preus”, assegura Esteve. I és que la rebaixa del preu dels habitatges usats ha comportat que, amb l’augment dels lloguers, la temporada estival del sector immobiliari surti més ben parada del que s’esperava.

“Els propietaris de pisos de segona mà estan reduint els preus per la necessitat de tenir diners i per temor que la situació empitjori”, va dir Esteve, que va calcular que ara “un pis usat ronda els 800 o els 1.000 euros el metre quadrat”.

En canvi, l’obra nova es manté i ja han tornat a l’activitat les obres de les noves promocions. “Es van parar pel confinament i estimem que el preu dels pisos nous ronda els 2.000 euros el metre quadrat”, diu.

D’altra banda, el mercat del lloguer estava en una situació greu davant de la falta de demanda, però això s’ha revertit. “Les reserves que fèiem al juliol les fem ara, s’ha retardat el calendari, però ens temíem el pitjor, perquè pensàvem que molts universitaris no llogarien un pis si hi havia moltes classes telemàtiques”, conclou.

A més a més, el president dels API va afegir que Ciutat Jardí, Parc de l’Aigua i Pardinyes són els barris amb més demanda per comprar pisos, mentre que per al lloguer els més buscats són ara mateix els del Centre Històric, la zona del Rectorat i Cappont.

tracking