SEGRE

ESNOTICIA

El curs arranca el 14 de setembre malgrat els rebrots, però amb custòdia del CAP

Tota la classe en quarantena si hi ha un cas, encara que doni negatiu en les proves PCR

Una aula d’un col·legi de la capital al juny, amb els alumnes i la docent amb mascareta.

Una aula d’un col·legi de la capital al juny, amb els alumnes i la docent amb mascareta.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els centres educatius començaran les classes el 14 de setembre amb un major vincle amb el seu CAP de referència, que gestionarà els possibles casos de Covid-19. Si un alumne dóna positiu, haurà de fer quarantena de 14 dies el seu grup estable, no tot el centre, encara que les proves resultin negatives. Un gestor Covid rastrejarà els contactes.

“Si mantenim aquests nivells de taxa d’infecció, podem i hem d’obrir les escoles, clarament. Un país funcionarà si funcionen les escoles i aquí hem de posar tots l’esforç.” El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, va resumir ahir d’aquesta manera la prioritat que suposa per a la Generalitat que la tornada a les aules el 14 de setembre sigui segura i no un focus de contagis de coronavirus. Per això, els departaments d’Educació i Salut reforçaran la seua sinergia de manera que la infermera del CAP de referència de la zona en la qual hi ha cada centre educatiu ampliarà les seues funcions i se centrarà en el Covid.

Així, si un nen es troba malament l’escola es posarà en contacte amb el professional d’infermeria, decidirà si ha d’anar al CAP i el metge indicarà si és necessari fer-li una PCR. El facultatiu indicarà a quins contactes estrets s’ha de practicar també la prova i, encara que resultin negatives, hauran de passar igualment una quarantena de 14 dies, segons TV3. Com que està previst establir grups estables en els col·legis, no s’haurà d’aïllar tot l’alumnat del centre. Quan ocorri aquesta situació, el gestor Covid serà l’encarregat de rastrejar altres contactes.

Argimon: "El país funcionarà si funcionen les escoles i aquí hem de posar tot l’esforç”

Argimon va destacar que des de fa molts anys existeix un vincle entre les escoles i Salut i va remarcar que “ara ampliarà les seues funcions perquè en aquests moments tenim un problema”, amb referència a la pandèmia, que va obligar a tancar les escoles i va impedir les classes presencials del tercer trimestre del curs passat. Aquesta situació va posar de manifest les dificultats dels alumnes més vulnerables, sense accés a internet o sense ordinador. De cara al pròxim curs, Educació preveu dotar de recursos digitals alumnes i professors que ho necessitin, així com contractar més docents.

Matriculats 3.168 alumnes a P3 i 3.736 a primer d’ESO

Educació havia matriculat al juliol en centres de Lleida 3.168 alumnes de P3 (inclosos trenta a la Cerdanya) i a 3.736 de primer d’Educació Secundària Obligatòria (ESO), segons dades del departament. No són les xifres definitives, ja que abans de l’inici de curs s’incorporaran les peticions de les famílies que les van presentar fora del termini de preinscripció i les que arribaran directament al setembre. En tot cas, el major nombre de matriculats de la província és el de la comarca del Segrià, com és lògic per l’efecte d’al capital, que concentra la majoria de la població.

En concret, a 19 de juliol hi havia un total de 1.613 nens matriculats a P-3 i 1.805 a primer d’ESO.

D’altra banda, Educació ja va anunciar la contractació extra de personal per al pròxim curs. En total, a Lleida n’hi corresponen 302, dels quals 43 ja estaven previstos en el pressupost i 249 són reforços arran del coronavirus. D’aquesta xifra, 282 (un 93,44%) seran d’atenció directa a les aules. Hi haurà 214 nous docenes d’educació Infantil, Primària, ESO i ensenyaments postobligatoris, dels quals 171 en centres públics i 43 en concertats.

A més, hi haurà més personal d’atenció educativa (38 persones), 22 tècnics d’integració i 8 educadors socials. El personal dels serveis educatius s’ampliarà en 7 persones i el d’administració i serveis, en 13.

Sobrecost per netejar els centres de la capital L’alcalde accidental de Lleida, Toni Postius, va reclamar ahir telefònicament el president de la Generalitat recursos per afrontar el sobrecost que suposarà per a la Paeria la neteja i desinfecció per complir les mesures requerides per a la tornada a les aules de forma segura pel Covid-19, que va xifrar en 600.000 euros. Postius va recordar, en aquest sentit, que els centres de la capital són de titularitat municipal mentre que la gestió és de la Generalitat. Per això, va considerar que les mesures establertes pel departament de Salut per al retorn a classe al setembre “han d’anar acompanyades de recursos”.

tracking