SEGRE

EDUCACIÓ PREINSCRIPCIÓ

Medicina i Infermeria es mantenen com els graus més sol·licitats en primera opció

La nota de tall més alta a Lleida és un 12,68 per als futurs metges, seguit de Ciències Biomèdiques i la doble titulació de Fisioteràpia || Les puntuacions d'admissió pugen en 22 carreres i baixen en 7

Alumnes assisteixen a una classe de Medicina a la facultat de la Universitat de Lleida (UdL).

Alumnes assisteixen a una classe de Medicina a la facultat de la Universitat de Lleida (UdL).MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grau de Medicina és, un any més, la titulació més sol·licitada com a primera opció i amb la nota de tall més alta de totes les carreres que imparteix la Universitat de Lleida (UdL). Fins a 546 estudiants, 127 més que l’any passat, l’han triat com a primera opció per optar a una de les 110 places i amb una nota de tall de 12,68, que augmenta en 0,387 desenes respecte al curs passat. Un increment que ha ocorregut en 22 dels 51 graus de la UdL mentre que en 7 ha baixat, 18 es queden com estaven i 4 són noves titulacions.

Entre les pujades de nota més destacades hi ha el grau de Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport amb Educació Primària, amb un increment de 2,582 punts, i el doble grau d’Educació Infantil i Primària, amb una pujada d’1,614 punts (vegeu notes de tall).

Per contra, les titulacions en les quals més ha baixat la nota són el doble grau d’Administració i Direcció d’Empreses (ADE) amb Turisme, amb un descens de 2,22 punts, i el d’Estudis Anglesos amb Traducció, amb 1,528 menys respecte a l’any 2019.

La segona titulació amb més sol·licituds en la primera convocatòria també continua sent Infermeria amb 273, un augment de 78 peticions respecte a l’any passat, seguit de Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport (conegut com a Inefc), amb 265, un increment de 144 places respecte al 2019. Quant als graus amb les notes de tall més altes, després de Medicina es troben Ciències Biomèdiques amb un 12,095 (0,226 dècimes més que el curs passat) i el doble grau de Fisioteràpia amb Infermeria amb un 12,065 (0,602 dècimes més).

Paral·lelament, en aquest curs el nombre de sol·licituds per optar a graus de la UdL, ja siguin en primera opció o no, s’ha disparat, al passar de les 13.168 de 2019 a les 18.011 actuals.

D’altra banda, diverses famílies d’estudiants es van queixar ahir que “en altres comunitats autònomes les notes de tall han pujat més que a Catalunya, la qual cosa ha provocat que molts d’aquí ens quedem sense plaça”, per la qual cosa demanen un canvi pel que fa als criteris d’admissió.

tracking