SEGRE

ADMINISTRACIÓ PLANTILLA

Inspecció de Treball multa la Paeria però no veta les vacances forçoses a empleats

Després de la denúncia del comitè d'empresa i la junta de personal, conclou que el decret per modificar el calendari laboral va incomplir el termini, però no l'invalida || Tanca des del dilluns 10 fins al dia 23

La sala d’espera de l’Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana, que atendrà amb cita prèvia.

La sala d’espera de l’Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana, que atendrà amb cita prèvia.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballadors municipals faran finalment vacances forçoses des del dilluns 10 fins al 23 d’agost. I és que la Inspecció de Treball ha multat la Paeria amb 375,60 euros per no haver tramitat amb dos mesos d’antelació, com marca la normativa, el canvi del calendari laboral per decretar les vacances obligatòries, però no invalida el decret. Aquesta és finalment la resposta de la Inspecció a la denúncia presentada per la junta de personal i el comitè d’empresa de l’ajuntament. El govern municipal subratlla que aquesta resolució no invalida el decret, de manera que és aplicable a tots els treballadors, tant els funcionaris com els laborals, i així ho va comunicar ahir a tots els empleats, en una nota firmada per la tinenta d’alcalde Jordina Freixanet.

L’organisme conclou a l’informe que el decret de modificació del calendari laboral es va firmar el dia 11 de juny i que fins al 10 d’agost no es compleix el termini de dos mesos requerit a l’article 38.3 de l’Estatut dels Treballadors. Per això, dicta una sanció de 375,60 euros, que el govern de la Paeria diu que assumirà “malgrat que no estem d’acord ni en les formes [defectes a la notificació] ni en el fons”.

La sanció és de 375,60 euros i el govern diu que l’assumirà “malgrat no estar-hi d’acord”

Freixanet reconeix que és “indiscutible que no hi ha dos mesos”, però argumenta que “el decret està degudament motivat i fonamentat, es va iniciar la negociació quan es van aixecar els terminis administratius i respecta l’acord conveni”. El govern creu que no s’ha tingut en compte “la conjuntura Covid-19 en la qual estem”. “Assumim la sanció i donem el tema per tancat”, remarca Freixanet, que incideix que això “no anul·la ni invalida el decret de l’11 de juny, que és plenament vàlid, aplicable i eficaç a tots els efectes al personal funcionari i també laboral”.

Així doncs, des de dilluns fins al dia 23, només hi haurà mínims a la majoria d’àrees de la Paeria, com alcaldia, Guàrdia Urbana, urbanisme, jardineria, esports o serveis a les persones. L’Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana i la de Gestió Tributària estaran obertes amb cita prèvia.

El consistori afirma en aquest sentit que ha adoptat aquesta mesura de manera extraordinària “ateses les repercussions organitzatives ocasionades per la crisi sanitària pel Covid i la declaració de l’estat d’alarma”. Així mateix, posa a disposició de la ciutadania una enquesta per avaluar el funcionament i la recepció d’aquelles dos setmanes a l’enllaç https://ja.cat/09iZj.

tracking