SEGRE

Els bars i restaurants de Lleida podran obrir el seu interior amb un aforament del 50%

La mesura serà efectiva un cop es publiqui la corresponent resolució al DOCG

El restaurant La Dolceta de Lleida prepara menjar per repartir i recollir els caps de setmana.

El restaurant La Dolceta de Lleida prepara menjar per repartir i recollir els caps de setmana.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els bars i restaurants de la ciutat de Lleida podran obrir el seu interior limitant el seu aforament al 50% de l’autoritzat i el consum s’haurà de fer sempre en taula. El Procicat ha informat aquest dilluns al matí a l'ajuntament de Lleida de la mesura, que serà efectiva en breu, tan bon punt es publiqui la resolució al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), i que es fa extensiva als municipis del Segrià que també estaven afectats per la mateixa restricció.

El departament de Salut ha proposat aquest dilluns a la reunió del Procicat que, donada l'actual evolució favorable de la Covid -19 a la ciutat de Lleida i els sis municipis del Baix Segre amb restriccions, els establiments d'hoteleria i restauració puguin obrir l'interior dels seus locals fins el 50% d'aforament.

L'alcalde accidental de Lleida, Sergi Talamonte, ha valorat positivament la decisió del Procicat. "És una notícia molt esperada", ha dit. Talamonte s'ha mostrat satisfet perquè s'hagin atès les demandes efectuades els darrers dies per part de l'alcalde Miquel Pueyo i del tinent d'alcalde Toni Postius perquè "el sector està en una situació molt tensa i amb moltes dificultats i calia donar-li aire per ajudar a la subsistència de molts establiments de la ciutat".

L'alcalde accidental de Lleida confia que "serà una mesura molt ben rebuda pel sector" però ha insistit en la necessitat d'agilitzar els 4 milions d'euros en ajuts concedits per la Generalitat i que gestionarà el Consell Comarcal del Segrià destinats al sector del comerç i dels serveis dels set municipis del Segrià afectats per unes mesures més restrictives per frenar l'avenç de la covid-19

El Baix Segre considera que la decisió arriba "tard"

De la seua banda, els alcaldes del Baix Segre valoren positivament la decisió del Procicat per tal que bars i restaurants d'Alcarràs, Aitona, la Granja d'Escarp, Seròs, Soses, Torres de Segre, així com els de Lleida ciutat, puguin reobrir l'interior dels locals, amb un aforament màxim del 50%. Tot i això, els alcaldes d'Alcarràs i Aitona consideren que la decisió "arriba tard" ja que pretenien que ja poguessin reprendre l'activitat a l'interior el darrer cap de setmana, tal com havien sol·licitat en les cartes que van enviar als responsables del Procicat. La mesura entrarà en vigor un cop es publiqui la resolució al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). Per això, Manel Ezquerra i Rosa Pujol demanen que sigui "al més aviat possible".

L'alcaldessa d'Aitona, Rosa Pujol, s'ha mostrat satisfeta per la proposta de Salut, però considera que "la mesura s'hauria pogut prendre abans i sobretot abans del darrer cap de setmana", després de la millora de les dades epidemiològiques de les darreres setmanes . En aquest sentit, ha recordat les peticions efectuades al Procicat per part dels alcaldes del Baix Segre.

Un cop autoritzada la reobertura de l'interior de bars i restaurants, Pujol reclama ara que la limitació del 50% d'aforament es pugui ampliar fins al 75% durant els pròxims dies o setmanes. "Sabem que la situació de la restauració és molt difícil salvar-la però els podria ajudar, sempre amb prudència i complint totes les mesures de seguretat", ha indicat. "Hem de saber conviure amb el virus i hem de salvaguardar la salut però també l'economia del país" ha afirmat Pujol.

L'alcalde d'Alcarràs, Manel Ezquerra, també ha valorat positivament l'acord del Procicat i ha dit que "val més tard que mai". Ezquerra ha expressat la "inquietud" i "gran preocupació "que li traslladaven des del sector de la restauració perquè "molts negocis estaven en perill si no podien obrir en breu". Així mateix, ha exposat "la fugida de clients que havien d'anar a dinar a altres poblacions properes" ja que durant la campanya de la fruita "hi ha molta activitat econòmica a la zona" del Baix Segre. "Amb aquesta mobilitat no tenia sentit que sis municipis i Lleida no poguessin obrir l'interior en les hores de més sol perquè la gent hi pogués dinar per poder tornar a treballar a la tarda", ha afirmat l'alcalde d'Alcarràs.

De la mateixa manera que Pujol, Manel Ezquerra també confia que "poc a poc es pugui anar desescalant" i "es puguin anar flexibilitzant aquestes restriccions de manera que l'activitat econòmica pugui anar situant-se en el dia a dia i continuar la vida amb la nova normalitat".

tracking