SEGRE

ESNOTICIA

Els bars i restaurant de Lleida ja poden obrir l'interior

El DOGC ha publicat aquest dimarts la mesura

Un restaurant de Lleida, preparat per obrir a l’interior.

Un restaurant de Lleida, preparat per obrir a l’interior.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els bars i restaurants de Lleida, Alcarràs, Torres de Segre, Soses, Aitona, Seròs i la Granja d'Escarp poden a la fi obrir l'interior al 50% un cop del DOGC ha publicat la mesura (veure document). El sector va haver de tancar el 15 de juliol a l'augmentar el risc de rebrot i no va ser fins al 30 que van poder obrir les terrasses.

L’hostaleria de Lleida, Alcarràs, Torres de Segre, Soses, Aitona, Seròs i la Granja d’Escarp està d’enhorabona després que el Govern donés ahir llum verda que els bars i restaurants puguin reobrir l’interior dels locals després d’un mes, encara que no va concretar quan es farà efectiva la mesura. El sector feia setmanes que insistia a poder fer-ho per pal·liar els danys econòmics i per la calor extrema de l’exterior. Això sí, només estarà permès un aforament del 50% i el consum haurà de ser a les taules, mai a les barres. Aquesta mesura ja s’aplica a la majoria de municipis de la Noguera i el Segrià i del conjunt de Catalunya, com Barcelona.

DOCUMENT | Resolució publicada al DOGC

Segons va explicar el delegat del Govern, Ramon Farré, “la mesura serà efectiva quan es publiqui al DOGC, que podria ser avui mateix” (publicada aquest matí, veure document). El Procicat va analitzar ahir l’evolució del Covid-19 en aquests municipis. “Malgrat que hi ha una incidència alta, el departament de Salut ha informat que, a causa de l’evolució de la pandèmia i les condicions ambientals, es proposa al Procicat que es permetin les activitats d’hostaleria i restauració amb restriccions d’aforament del 50% a l’interior”, va assenyalar el Govern.

El departament de Salut avala la mesura a causa de la bona evolució de la pandèmia i la calor

Aquest sector ha estat un dels més castigats per la pandèmia. Des del 14 de març i fins al 4 de maig, a la fase 0, els establiments només van poder recuperar l’activitat oferint menjars per emportar-se. No va ser fins al 18 de maig, quan Ponent va passar a la fase 1, que van obrir les terrasses al 50% i el 8 de juny, fase 2, es va permetre l’obertura de l’interior al 40%. Entre el 19 i el 24 de juny, la capacitat va augmentar al 50%, i el 25 de juny ja només s’obligava a mantenir les distàncies de seguretat. Però l’augment dels contagis al Segrià va obligar que el 15 de juliol se suspengués una altra vegada l’activitat, que es va recuperar només a les terrasses el dia 30 de juliol.

L’Arnau tanca la tercera planta al descendir els ingressos

L’hospital Arnau de Vilanova va tancar el cap de setmana passat la tercera planta destinada per a pacients amb Covid-19 després del descens dels ingressos, com també ha fet el Santa Maria amb la segona planta que tenia. Segons va explicar el responsable de la unitat a l’Arnau, José Luis Morales-Rull, “les dos plantes obertes a l’Arnau estan a la meitat de la capacitat” i va afegir que “recuperem estabilitat menys a l’UCI, ja que pateix pressió assistencial tant per Covid com per altres patologies”.

En concret, i segons dades hospitalàries, ahir a primera hora del matí hi havia 162 persones hospitalitzades, de les quals 54 són a l’Arnau –40 a planta i 14 a l’UCI–; 17 continuen al Santa Maria –15 a planta i 2 a l’UCI–; 24 més estan estables a l’Hotel Salut Nastasi i 67 a les clíniques privades, amb una persona a l’UCI. Per la seua banda, hi ha una persona ingressada al Pirineu.

Quant a la tipologia dels ingressats, Morales va explicar que gairebé un 60% correspon a persones que s’han infectat per un contacte familiar (42%) o social (17%).

Morales va assenyalar que les dos plantes de l’Arnau estaran obertes durant tot l’any i que ja hi ha un pla de cara a possibles rebrots a l’hivern.

Així mateix, el risc de rebrot a Ponent continua disminuint i ha baixat 29 punts, de manera que s’ha situat en els 275,95, segons les dades de Salut. De fet, el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, va afirmar que els brots a Lleida “ja fa dies que estan descendint”. Respecte als nous casos, se n’han detectat 64 més a la província i el total és de 9.460, mentre que les defuncions es mantenen en 290.

tracking