SEGRE

ESNOTICIA

L'hostaleria, alleujada, però té por que tanquin vora 500 establiments

Satisfacció en els bars i restaurants que no tenen terrassa || La Federació demana sis milions d'euros per ajudar un sector “que ha quedat molt tocat”

Fins avui només han pogut obrir aquells restaurants i bars de Lleida i sis municipis amb terrassa.

Fins avui només han pogut obrir aquells restaurants i bars de Lleida i sis municipis amb terrassa.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La reobertura de l’interior dels 1.200 establiments del sector de l’hostaleria a Lleida i sis municipis més del Baix Segre, malgrat que sigui amb un aforament del 50%, ha alleujat un sector molt tocat a Ponent per la pandèmia. La seua situació s’havia agreujat davant de la pèrdua de clients a les terrasses en dies d’intensa calor.

El president de la Federació d’Hostaleria, Josep Castellarnau, va valorar positivament la decisió i va apuntar que “molts locals podran obrir ara”, ja que els que no disposen de terrassa no havien pogut fer-ho. “Mentalment ja necessitàvem treballar, perquè sinó la gent s’hauria enfonsat físicament i mentalment”, va indicar. Així mateix, va assenyalar que esperen que l’evolució de la pandèmia millori per poder relaxar les restriccions d’aforament.

Alguns clients van demanar ahir fer un “esforç” i anar a consumir als bars i restaurants

Per la seua part, el secretari general d’aquesta entitat, Ramon Solsona, va dir que “mai hem entès la mesura per la qual se’ns prohibia obrir i tampoc se’ns ha explicat per què es va haver d’aplicar i per què no es van prendre les mateixes restriccions que a Barcelona”. Tot i així, va assenyalar que “la prioritat” era obrir l’interior dels establiments, “però ara toca pal·liar els danys econòmics que hem patit en aquestes setmanes” i va recordar que els quatre milions d’euros en ajuts promesos pel Govern és per a tots els sectors i no només el nostre”. En aquest sentit, va manifestar que els establiments de Lleida i els sis municipis facturaven 1,7 milions d’euros diaris, “però ara aquesta xifra s’ha reduït a una cosa marginal i als que tenien terrassa”.

Segons Solsona, el sector necessita sis milions d’euros per cobrir sous, lloguers i crèdits. “Hem calculat que el 40% dels 1.200 bars i restaurants d’aquests set municipis, uns 480, segurament no podran reobrir”, va lamentar.

D’altra banda, empleats d’aquests locals de la ciutat de Lleida van celebrar la mesura, “encara que arriba tard”, sobretot perquè moltes persones podran tornar a treballar i es reactivarà part de l’economia, mentre que alguns clients van incentivar els lleidatans a “fer un esforç” i anar a consumir als seus locals.

tracking