SEGRE

ESNOTICIA

Les terrasses de Lleida ja no tenen la limitació del 50% i demà s'eliminarà l'aforament a les botigues

Eliminada la limitació del 50% d'aforament a les terrasses i demà, als comerços

La família Viladrich Treig.

La família Viladrich Treig.S.E.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els bars i restaurants de Lleida, Alcarràs, Aitona, Soses, Seròs, Torres de Segre i la Granja d'Escarp respiren des d'ahir una mica més alleujats al poder fer servir per fi l'interior, encara que al 50% i sense utilitzar la barra. Les terrasses ja no tenen més limitació que una separació de 2 metres entre taules i demà s'eliminarà l'aforament a les botigues.

Persones fent un cafè, parelles esmorzant, famílies celebrant un aniversari, forans que estaven de passada a mig camí de la seua destinació vacacional... Totes aquestes escenes tenen com a denominador comú que es van viure ahir a l’interior de bars i restaurants de la ciutat de Lleida, que van poder a la fi servir dins dels locals per primera vegada des del dia 30 de juliol, encara que només al 50 per cent de l’aforament i sense servei de barra, igual que a Alcarràs, Aitona, Soses, Seròs, Torres de Segre i la Granja d’Escarp.

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOCG) va publicar ahir la resolució de Salut de dilluns que permet consumir a l’interior i que comporta un cert baló d’oxigen per als hostalers d’aquests set municipis del Segrià, que fins ara només podien obrir la terrassa, a la meitat de la capacitat, i servir a domicili o bé oferir recollida de menjar al local.

Salut equipararà les mesures de la capital i els sis pobles del Baix Segre a les de Barcelona

De fet, el text de la resolució detalla també que “a les terrasses, l’aforament ha de ser el resultat d’aplicar una distància de dos metres entre taules o grups de taules”, de manera que queda eliminada la limitació del 50% i la situació s’equipara en aquest sector al de la ciutat de Barcelona. Aquestes mesures tenen una vigència de quinze dies.

Així mateix, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, va anunciar ahir que en la revisió de l’anterior resolució de Salut, de la qual demà es compleixen quinze dies, està previst equiparar la resta de mesures restrictives a les que ja estan vigents a Barcelona, la qual cosa comportarà la supressió de l’aforament del 50 per cent als comerços de Lleida i els sis pobles del Baix Segre, ara en vigor, i només es requerirà mantenir una distància d’1,5 metres entre clients o una superfície d’1,5 metres quadrats. Avui es reunirà el Prociat per prendre aquesta determinació.

Natàlia Rubio, de la Federació d’Hostaleria de Lleida, va destacar que en aquesta època de l’any la ciutat és “tranquil·la”, per les vacances, però va remarcar que van rebre “bastantes trucades per saber si estàvem oberts”. “No ens podem queixar. Estem contents”, va indicar. El cert és que alguns restaurants estan aquests dies tancats per vacances, per la qual cosa encara no han pogut gaudir de l’autorització d’obrir a l’interior, mentre que d’altres començaran a servir a dins en els pròxims dies. Mateu Blanch, del restaurant Caravista, va explicar que just el cap de setmana va estrenar la terrassa, que complementarà des d’avui amb l’obertura de l’interior del local i el servei de menjar a domicili i per recollir que va posar en marxa durant el confinament i gràcies al qual ha resistit. Carmen Purda, treballadora de la cafeteria La Bàmbola, també va celebrar poder servir a l’interior perquè, “amb la calor, molta gent volia entrar i no podia” i va subratllar la importància de poder utilitzar tota la terrassa. El cap de sala del restaurant BOnum No Rules, Abel Martínez, va qualificar de “valor afegit” que els clients puguin elegir entre la terrassa o el menjador interior, i va destacar també les “pèrdues importants” que han patit amb les restriccions.

Pèrdues

En aquest sentit, els hotelers continuen reclamant ajudes directes per al sector. La Federació calcula que la facturació d’1,7 milions d’euros diaris als municipis afectats per les limitacions s’ha reduït a la mínima expressió i estima que necessiten 6 milions per cobrir sous, lloguers i crèdits. A més a més, recorda que al voltant d’un 40 per cent dels 1.200 bars i restaurants d’aquests set municipis, uns 480, segurament mai podran reobrir.

tracking