SEGRE

ESNOTICIA

Les botigues elogien tornar a la “normalitat”

El Procicat confirma l'eliminació de l'aforament del 50% als comerços de Lleida i els sis pobles del Baix Segre || La Fecom remarca que no s'han recuperat del primer confinament i alerta de tancaments

L’Eix Comercial de Lleida presentava ahir a la tarda aquest aspecte.

L’Eix Comercial de Lleida presentava ahir a la tarda aquest aspecte.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les botigues de Lleida, Alcarràs, Aitona, Soses, Seròs, Torres de Segre i la Granja d’Escarp podran obrir avui sense la limitació del 50% de l’aforament, que estava vigent des del passat 31 de juliol. Com va avançar aquest diari, ahir el comitè tècnic del Procicat va acordar aixecar aquesta restricció i avui està previst que es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat, per la qual cosa entrarà en vigor. L’única mesura a aplicar al sector és la distància d’1,5 metres i l’espai de seguretat de 2,5 metres quadrats, per evitar aglomeracions.

Maria Rosa Eritja, presidenta de la Federació de Comerç de Lleida (Fecom), va considerar que aquest canvi “donarà una mica d’aire”, però va recordar que la mesura que sí que va suposar un gran canvi va ser el final del confinament perimetral. Va destacar que a l’agost molta gent està fora de vacances i creu que alguns sectors, com els d’electrodomèstics, ferreteries, pintures o objectes de la llar, potser notaran una millora superior, “però el d’equipament per a les persones no l’arregla ningú”.

Va recordar que moltes botigues no s’han recuperat del primer confinament en el qual van facturar un 80% menys i continuen tenint l’estoc de roba i calçat que van comprar. No va concretar quin percentatge de comerços acabarà tancant, però va apuntar que a l’Eix Comecial ho faran almenys tres.

Per la seua part, Manel Llaràs, president de Pimec Comerç Lleida, va subratllar que “com menys limitacions, millor, per donar al consumidor un missatge de normalitat”. No obstant, també va opinar que notaran poc el canvi “perquè hi ha poca activitat a Lleida” i també perquè “comerciants i clients ja s’havien autoregulat i al sector s’eviten aglomeracions”. A més, va instar a “aprendre a conviure amb el virus perquè no s’aturi la vida, que sigui al més normal possible”.

El president dels comerciants de l’Eix, Llorenç González, va coincidir amb Llaràs que aquesta “bona notícia” contribuirà a donar un “missatge de normalitat” sobre el sector comercial, i va assenyalar que “anirà bé per a les botigues amb més capacitat”. També va considerar que “els clients ja estan conscienciats i guarden les distàncies o es queden fora”. Així mateix, Josep Bellera, president dels comerciants de la Zona Alta, creu que poder anar de botigues sense l’aforament limitat serà psicològicament positiu per als consumidors, encara que va indicar que la distància de seguretat “sempre serà un handicap per a les que tinguin una superfície petita”. Igual que els seus homòlegs, va demanar als ciutadans que compleixin les mesures de protecció per evitar haver de retrocedir de nou.

tracking