SEGRE

ENSENYAMENT EQUIPAMENTS

Ludoteques, Auditori i Escorxador, a disposició dels col·legis per si necessiten espai extra

Per complir les mesures de protecció dels alumnes pel Covid-19 que determini Educació

Dos nens jugant la setmana passada en una ludoteca municipal de la capital.

Dos nens jugant la setmana passada en una ludoteca municipal de la capital.AJUNTAMENT DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria ha posat a disposició del departament d’Educació les ludoteques municipals, l’Auditori Enric Granados i el Teatre de l’Escorxador en cas que els centres educatius de la ciutat necessitessin utilitzar espais externs el curs vinent, per tal de complir les mesures de protecció dels alumnes pel coronavirus.

La tornada a les aules està programada per al dia 14 de setembre i la conselleria preveu en principi classes presencials en grups estables sense separació d’un metre i mig entre pupitres. Inicialment, el conseller Josep Bargalló va anunciar en aquest sentit una reducció de ràtios i va demanar als municipis, i fins i tot al sector privat, que busquessin locals alternatius que poguessin acollir grups d’estudiants en cas que no hi hagués espai a les escoles.

L’ajuntament està inventariant les instal·lacions que poden complir aquesta funció

Una portaveu municipal va afirmar ahir que estan catalogant equipaments que puguin complir aquesta funció per si en algun moment del curs vinent fos necessari descongestionar els col·legis.

Va remarcar que Educació no ha efectuat finalment una petició concreta d’espais, i va afegir que el consistori, a través de l’àrea d’Educació i en coordinació amb la resta de regidories, treballa igualment en aquesta qüestió “en previsió”.

El regidor de Cultura, Jaume Rutllant, va confirmar a UA1 que ofereixen l’Auditori i el Teatre de l’Escorxador per acollir activitats educatives de les escoles i el govern municipal està valorant, a més de les ludoteques, oferir també altres espais “que s’aniran activant en funció de la demanda i d’acord amb els requeriments que s’estableixin”.

Protocol per a casos de coronavirus a les escoles

Els departaments d’Educació i Salut tenen previst concretar avui el protocol que s’haurà seguir en cas de detectar sospitosos de Covid-19 als centres educatius. Una mesura és que la infermera del CAP de referència ampliarà les seues funcions i se centrarà en el Covid, amb la idea de garantir un retorn a les aules amb la màxima seguretat. En aquest sentit, l’investigador Àlex Arenas va apostar ahir a Catalunya Informació per planificar diferents escenaris i preveure plans de contingència que els tinguin en compte i establir les pautes a seguir. El protocol ha de donar resposta a la preocupació de docents i famílies per la tornada al col·legi. Per la seua part, la pediatra de Sant Joan de Déu Iolanda Jordan va advertir de la capacitat de transmissió del virus a classe, per la qual cosa va remarcar la importància de les distàncies i va apuntar que s’ha d’acabar de decidir sobre l’ús de mascareta. Va dir que no hi ha evidències que nens amb patologies prèvies tinguin més incidència del virus per la qual cosa advoca perquè també tornin a classe.

tracking