SEGRE

Sindicats afirmen que Salut retarda la paga extra a tots els sanitaris

La façana de l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

L'Arnau de Vilanova tanca una planta per a pacients covidACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sindicats de la junta de personal de l’hospital Arnau de Vilanova afirmen que la compensació econòmica promesa pel departament de Salut als sanitaris per l’esforç exercit durant la primera onada de la pandèmia no s’abonarà a la nòmina de l’agost.

“Des de l’Institut Català de la Salut (ICS) ens han informat que han de comptabilitzar la paga que correspon a cadascun dels 40.000 sanitaris de l’ICS a Catalunya”, van explicar fonts de CCOO.

I és que les compensacions, que oscil·len d’entre 350 i 1.350 euros, s’atorgaran en funció de la categoria i la presencialitat. Altres fonts sindicals van assenyalar, respecte a l’argument pel qual es retarda la paga, “és l’excusa oficial, per la qual cosa no sabem amb certesa quan es cobrarà”. Aquesta compensació també la cobraran el personal de residències i, segons UGT, s’haurà de sol·licitar per via telemàtica al setembre.

Polèmica pels sensesostre

En un altre ordre, la PAH va denunciar que “l’alberg Jericó va desallotjar dimarts una persona perquè el confinament ha acabat” i va afirmar que “hi ha vint persones dormint al ras sense que se’ls doni una solució”. En aquest sentit, fonts municipals van explicar que “l’allotjament al Jericó és un recurs d’emergència i els serveis socials valoren cada cas per veure quines opcions hi ha per a cadascun”, però que “en cap cas no es deixa ningú al carrer de manera indiscriminada”.

tracking