SEGRE

ESNOTICIA

Els centres escolars tancaran catorze dies a partir de dos positius en grups diferents

Si Salut determina que és necessari, segons el protocol per al nou curs escolar

Els alumnes d’Almenar estrenaran escola al setembre.

Els alumnes d’Almenar estrenaran escola al setembre.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els col·legis i instituts que el curs vinent registrin a partir de dos positius de coronavirus en dos grups estables (classes) diferents i en diverses parts del centre seran clausurats durant catorze dies, tal com determina Salut. Si només hi ha casos en un grup, únicament faran la quarantena els alumnes que en formin part.

El protocol de gestió dels casos Covid-19 als centres educatius per al pròxim curs, que comença el 14 de setembre, estableix que se’n plantejarà el tancament total durant catorze dies en el cas que es registrin a partir de dos positius en diferents grups estables (les classes) i en diferents parts del centre, i sempre que ho proposin les autoritats sanitàries. Així ho va indicar ahir el conseller d’Educació, Josep Bargalló, que va detallar que en cas d’un positiu en un grup estable (una aula amb 25 alumnes a Infantil i Primària i de 30 a Secundària), es decretarà quarantena de 14 dies només per a aquest grup. I si hi ha dos positius de diferents grups però al mateix edifici, es determinarà només per a la part del centre afectat. El director general de Professionals de la Salut, Marc Ramentol, va apuntar que no es demanarà l’aïllament del grup mentre els casos (tant d’alumnes com de professors o un altre personal) siguin només sospitosos. Però si la PCR resulta positiva, sí que s’ordenarà el confinament, es faran proves a tot el grup en 24 hores i l’aïllament es mantindrà 14 dies encara que les proves donin negatiu. Va detallar també que si l’alumne positiu té germans al centre, també seran aïllats i se’ls farà una PCR, però no es confinarà els respectius grups si donen negatiu.

Per la seua part, el director general de Centres Públics, Josep Gonzàlez-Cambray, va explicar que es posarà en marxa una aplicació, denominada Traça Covid, per informar de casos en l’àmbit educatiu. També va assenyalar que les famílies hauran de mantenir informada l’escola de la salut dels seus fills i que no hi podran anar si tenen símptomes, conviuen amb una persona diagnosticada de coronavirus, esperen els resultats d’una PCR o estan en quarantena.

Ramentol va recordar que les escoles hauran de dirigir-se als seus sanitaris de referència si sospiten d’un possible cas, i que seran aquests els que decideixin si cal fer una PCR i si s’ha de recomanar l’aïllament. Tal com va publicar aquest diari, cada centre tindrà un CAP i una infermera de referència per resoldre consultes i dubtes sobre el coronavirus. Així mateix, la Generalitat impartirà una “formació específica” als directors dels col·legis i instituts i els dotarà de material per saber gestionar els possibles casos de coronavirus.

Respecte a l’ús de la mascareta, finalment podrien haver d’utilitzar-la a classe els alumnes de Secundària a l’haver comprovat que la transmissió és més alta en els nens a partir dels 12 anys. “No tanquem la porta que, en funció de la situació epidemiològica del territori en què estrobi el centre, es podria recomanar mascareta al grup estable a Secundària”, va afirmar Bargalló. En tot cas, va recalcar que els alumnes i docents no hauran de portar la màscara mentre estiguin amb el seu grup estable, però que és obligatòria per “entrar, sortir i circular pel centre”.

Per la seua part, el sindicat CCOO exigeix grups reduïts, espais alternatius i equips de protecció individual per a l’inici del curs.

tracking