SEGRE

UNIVERSITAT INVESTIGACIÓ

Identificador de persones amb presa de temperatura 'low-cost' de la UdL

Desenvolupat pel laboratori de Robòtica per a aplicacions relacionades amb el coronavirus || La càmera tèrmica també es pot utilitzar per detectar foc

El sistema en proves a l’entrada del laboratori de Robòtica per identificar la persona que entra i verificar-ne la temperatura.

El sistema en proves a l’entrada del laboratori de Robòtica per identificar la persona que entra i verificar-ne la temperatura.LABORTORIO DE ROBÓTICA DE LA UDL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El laboratori de Robòtica de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida (UdL) ha dissenyat un sistema de baix cost per verificar la identitat d’un treballador sense que hagi de prémer cap teclat, i que alhora mesura la seua temperatura.

El responsable del laboratori, Jordi Palacín, explica que abans del coronavirus van rebre l’encàrrec d’una empresa de desenvolupar un sistema visual per identificar persones i fitxar a la feina, “però ens va enxampar el primer confinament i vam mirar com es podia incorporar la verificació de la temperatura del treballador”. Va relatar que aquests sistemes “tenen un preu molt elevat, de més de deu mil euros amb càmeres tèrmiques de molt bona qualitat, però sabíem que n’hi ha altres de menys resolució”, que van decidir provar.

Projecte desenvolupat a petició d’una empresa, que va quedar frustrat per la crisi generada per la Covid

Així doncs, van comprar tres petites càmeres tèrmiques de baixa resolució i baix cost que es fabriquen als Estats Units i costen uns 150 euros, i les van incorporar al sistema. D’aquesta manera, amb una webcam i la càmera tèrmica és possible verificar la identitat dels treballadors i la temperatura mesurada al front, i si no és l’adequada, no es realitza el registre d’entrada.

No obstant, finalment l’empresa interessada es va veure afectada per al crisi generada pel coronavirus i no va poder continuar amb el projecte, però Palacín destaca que “ha estat molt interessant i hem après moltíssim”. “Hem provat unes càmeres que sabíem que existien i es poden utilitzar des del punt de vista docent i per a aplicacions, ja sigui per a la Covid o per a altres qüestions, com detectar fallades en màquines”, detalla.

En aquest sentit, va indicar que de cara al curs vinent tenen previst incorporar una càmera tèrmica fixa en l’assistent personal robòtic que ja van desenvolupar perquè pugui detectar foc. “Pot detectar un problema tèrmic en algun lloc o una temperatura excessiva”, remarca, i subratlla que el fet de ser barata, petita i resistent la fa ideal perquè experimentin els estudiants. També volen aplicar-lo en un sistema automàtic d’obertura de portes per identificació visual.

El sistema en proves a l’entrada del laboratori de Robòtica per identificar la persona que entra i verificar-ne la temperatura.

El sistema en proves a l’entrada del laboratori de Robòtica per identificar la persona que entra i verificar-ne la temperatura.LABORTORIO DE ROBÓTICA DE LA UDL

tracking