SEGRE

Salut estudia realitzar cribratges de Covid-19 a Lleida ciutat

La conselleria prendrà la decisió "la propera setmana" i remarca que els propers 15 dies són vitals

Una professional sanitària efectua una prova PCR a un pacient a la carpa davant el CAP de Prat de la Riba.

Una professional sanitària efectua una prova PCR a un pacient a la carpa davant el CAP de Prat de la Riba.ICS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, ha explicat aquest divendres que Lleida continua sent "la zona més complicada de Catalunya" en casos de Covid-19, i ha xifrat en 131 el nombre de casos per 100.000 habitants, davant els 71 casos de la mitjana catalana. Farré ha fet aquestes declaracions en una roda de premsa a Lleida en què ha insistit en què el repte és abaixar un terç la incidència en les properes setmanes i s’ha referit al treball pendent amb un símil educatiu: "La tasca és aprovar el setembre amb bona nota. Si no aspirem al 10, sí 9,5; si només aspirem a un cinc pelat, el més normal és que suspenguem".

El delegat ha remarcat que els propers 15 dies són vitals i que el millor que pot fer-se pels nens i les nenes és abaixar la corba al màxim per tenir menys problemes a les escoles, per la qual cosa ha recomanat "no moure’s de casa si no és necessari" i ha recordat que és necessari mantenir la distància i la higiene de mans, a més d’utilitzar màscara.

Segons les seues dades, les àrees bàsiques de salut de Balaguer, Lleida, Alcarràs i Seròs són les més problemàtiques i continuen creixent els casos a Lleida, Ponts i Artesa de Segre.

Farré ha destacat l’esforç que s’ha fet a Lleida, ha dit que la taxa reproductiva segueix per sota d’1, ha apuntat que s’ha de mantenir així, i ha agregat que en el "mes llarg amb mesures restrictives a les comarques del Segrià i la Noguera s’han aconseguit resultats positius".

"HI HAURÀ CASOS EN ELS COL·LEGIS"

La gerent de la Regió Sanitària de Lleida i de la Regió sanitària Alt Pirineu i Aran, Divina Farreny, en la línia de Farré, ha insistit que els propers 15 dies són claus per trencar el major nombre possible de cadenes de contagis i ha agregat que "es produiran casos en els col·legis i que cal estar preparats per atendre’ls".

Des del seu punt de vista, Lleida en continua amb "calma tensa", amb 130 d’ingressats, 18 a l’UCI, dels quals set persones tenen menys de seixanta anys, i la més jove té 37 anys i la més gran 78.

Farreny ha avançat que la Conselleria de Salut de la Generalitat està estudiant realitzar cribratges a les comarques de la Noguera, a la del Pla d’Urgell i a Lleida ciutat, i ha explicat que la decisió es prendrà la propera setmana.

Ha afirmat també que en el cribratge que es va fer a Torregrossa, amb 153 proves PCR, es van detectar un 3,3% de casos positius, i ha apuntat que s’ha iniciat la segona onada de proves en les centrals fructícoles per arribar a 11 empreses en les quals s’han produït casos amb la previsió de fer el 1.500.

El director dels Serveis Territorials de la Conselleria de Treball, Assumptes Socials i Família de la Generalitat a Lleida, Vidal Vidal, ha explicat que, ja que la campanya de recollida de fruita avança cap al Pla d’Urgell i l’Urgell, s’ha acordat habilitar noves instal·lacions per aïllar a persones positives o que siguin contactes estrets i que no puguin aïllar-se al seu domicili, amb la qual cosa en total a la província hi ha unes mil places.

Segons ha explicat Vidal Vidal, a Bellpuig s’obrirà un espai a l’antiga caserna de la Guàrdia Civil i a Verdú un altre en un alberg de pelegrins.

tracking