SEGRE

Detinguts dos veïns de Lleida per assassinar una dona discapacitada a Benidorm i simular un accident

Es tracta d’un matrimoni de 59 i 56 anys

Una comissaria de la Policia Nacional.

Una comissaria de la Policia Nacional.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents de la Policia Nacional han detingut un matrimoni, de 59 i 56 anys, com a presumptes coautors de l’assassinat d’una dona amb focomelia a Benidorm (Alacant), pel que sembla per motius econòmics. L’home havia treballat per a la víctima, que a causa de la seua malaltia mancava de cames i braços i anava en cadira de rodes.

Els detinguts suposadament van aprofitar la seua relació laboral i d’amistat amb la víctima per cometre el crim i van intentar dissimular el fet com un accident. A més, van robar diners en efectiu que la víctima guardava en una caixa forta.

La investigació va començar el passat dia 16 de juny quan una amiga de la morta va acudir fins el domicili, ja que la víctima portava dos dies sense contestar el telèfon. Quan va entrar, va trobar el cadàver, segons ha informat la Policia Nacional en un comunicat.

La víctima patia focomelia, una malaltia consistent en una malformació d’origen teratogènic que, en el cas de la víctima, li va provocar absència de cames i braços i que va ser ocasionada per un fàrmac que va prendre la seua mare durant la gestació, motiu pel qual cobrava mensualment una pensió.

En un primer moment, es va considerar la seua mort com a accidental, ja que la víctima, que vivia sola, va ser localitzada al saló de la seua casa amb el suport de la cadira de rodes elèctrica que utilitzava per desplaçar-se sobre la seua esquena.

Tanmateix, els cops cranials analitzats pel metge forense van determinar que no concordaven amb el posicionament d’un accident fortuït a la llar ni amb la morfologia de la cadira. Així, els agents van canviar el rumb de la investigació.

La víctima residia sola a Benidorm des de desembre de 2019, la qual cosa va dificultar la investigació a causa que el cercle d’amistats era reduït. Finalment, i després d’entrevistes amb gent del seu entorn, es va tenir coneixement que durant el mes de maig havia contractat un home com a assistent domèstic.

Quan van preguntar a aquesta persona pels fets ocorreguts, va manifestar que no tenia coneixement d’això i va indicar que havia tornat al seu domicili a Lleida amb la seua dona una vegada extingit el contracte laboral.

RELACIÓ LABORAL

En una nova declaració, aquesta vegada a Jaca (Osca), ja que havien canviat novament de domicili, tant ell com la seua dona van admetre que tenien una relació amb la víctima des de fa diversos anys. Concretament, van indicar que el 2019, mentre vivien a Andorra, l’home havia estat treballant per a la víctima com a xòfer i cobrant uns 2.500 euros mensuals. Posteriorment, i malgrat no realitzar cap servei, la víctima els seguia ajudant econòmicament amb una mitjana de 1.200 euros al mes.

Encara que els autors van negar a tota hora els fets i van utilitzar mesures per evitar ser descoberts, la investigació els ubicava en l’espai i temps de la mort de la víctima.

Els policies van constatar que dos dies abans de la troballa del cadàver els presumptes coautors van sortir amb pocs minuts de diferència des de Lleida fins a Benidorm en cotxes diferents i van tornar un dia després al seu lloc d’origen.

Pel que sembla, una vegada a Benidorm i aprofitant que tenien claus del domicili aconseguides durant el mes en el qual el sospitós va treballar allà, van accedir a l’habitatge i presumptament un d’ells va colpejar la víctima quatre vegades amb violència al cap amb un objecte, sense cap possibilitat de defensa.

Seguidament, la van tirar a terra, van arrossegar el cos uns centímetres i van bolcar la cadira elèctrica sobre la seua esquena. Presumptament, van exercir pes sobre ella fins que va deixar de respirar per a, finalment, netejar el pis i ubicar els objectes per fer creure que havia patit un accident.

En les diferents inspeccions oculars realitzades al domicili de la víctima, els policies van trobar una caixa forta en la qual hi havia sobres d’extractes de diners buits. Per això, i després de diverses gestions en les quals han estat analitzats els comptes i deutes que tenia el matrimoni, han conclòs que el mòbil del crim va ser econòmic.

Finalment, el matrimoni va ser detingut el passat dia 11 a la localitat de Jaca. Els agents van realitzar dos registres, al seu habitatge de Jaca i en un garatge de Sabiñánigo, on van recuperar part dels diners robats i la roba suposadament utilitzada per a la realització del crim.

Els arrestats han estat posats a disposició de l’autoritat judicial, qui ha decretat presó preventiva sense fiança com coautors d’un delicte d’assassinat.

tracking